Süper Lig takımlarından İttifak Holding Konyaspor'un taraftar grubu Nalçacılılar tarafından, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altına alınan Konya'nın Beyşehir içesine bağlı Esence Mahallesi'nde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için gıda desteğinde bulunuldu.

Nalçacılılar Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin hassas dönemlerden geçtiği bu günlerde Nalçacılılar olarak, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Başkanlığından aldıkları bilgiler doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olunduğu belirtildi.

"Biz bize yeteriz Türkiyem" sloganına vurgu yapılan açıklamada, "Yardım projemiz çerçevesinde 1922 kolinin ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması hedefleniyor. Bugün içerisinde muhtelif gıda maddelerinin yer aldığı söz konusu kolilerin 50 adedini, halen karantina altında olan Beyşehir Esence Mahallesi’nde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık." ifadelerine yer verildi.

EVDEN ÇIKMIYORUZ

Yapılan yardımlarla ilgili detaylı bilgi veren Nalçacılılar Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü İlker Kırnaz, “Virüs salgını nedeniyle hepimiz tedirginlik içindeyiz. Koronavirüsü salgın haline dönüşen bir hastalık, olabildiğince bize söylenenleri kendi sağlımız için uygulamalıyız. Bizler de Nalçacılar olarak bu dönemde elimizden geldiğince evden çıkmıyoruz. Bu virüsün etkisi oldukça kuvvetli bu yüzden evde kalarak virüsün yayılma hızını yavaşlatıyoruz” dedi.

1922 KOLİYİ EN KISA SÜREDE BİTİRECEĞİZ

Nalçacılılar olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımda bulunmak istediklerini söyleyen Basın sözcüsü İlker Kırnaz, “Bu süreçten dolayı işini kaybedenler oluyor. Maddi sıkıntı çekenler oluyor. Biz de Konya Büyükşehir Belediyesi’nden aldığımız bilgiler doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmak istedik. Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli izinleri ve listeleri aldık. Önceki gün Beyşehir’in Esence köyüne 50 koli ulaştırdık. Bir aksilik çıkmazsa bugün de Ilgın’a 100 koli teslimatımız olacak. Şu an kolilerimiz toparlanma aşamasında. Koliler tamamlandıktan sonra teslimat üzere Ilgın’a doğru yola çıkacak. İnşallah hedef koyduğumuz 1922 koliyi en kısa sürede bitiririz. Ramazan ayından önce bitirmeyi hedefliyoruz. Bu yardım kolilerimiz Ramazan ayında da devam edecek. Biz bu tür ailelere merhem olabilirsek ne mutlu bize.” ifadelerini kullandı. 

DESTEK BEKLİYORUZ

Nalçacılılar Taraftar Grubu Basın Sözcüsü İlker Kırnaz, “Yardım kolilerinin nereye gideceği ya da hangi ilçelere gideceği henüz belli değil. Ona kolilerimiz bitme aşamasına geldiğinde karar veriyoruz. Bugün planladığımız gibi 100 koli Ilgın’a gidecek. Ondan sonra da 3 güne bir kolilerimizi ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Bu konuda İmkanları iyi olan vatandaşlarımızı yardıma davet ediyoruz. Desteklerini bekliyoruz.” diye konuştu.

ALTAY’DAN DESTEK

Nalçacılılar Taraftarlar Derneği’nin takdir toplayan yardım kampanyasına bir destek de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan geldi. Sosyal medya hesabından Nalçacılılar’ın yardım duyurusunu paylaşan Altay, ‘Yeşil’ tezahüratı ile Nalçacılılar’a desteğini gösterdi. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim