Gazeteci-Yazar Mustafa Şenyurt Özbay geçtiğimiz günlerde vefat etti. 69 yaşında hayata gözlerini yuman Merhum Özbay kanser hastalığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Merhum Özbay’ın cenazesi geçtiğimiz gün öğlen namazına müteakip Hacı Veyis Camii’nden Üçler Mezarlığına defnedildi. Tekbirlerle ve dualarla omuzlarda taşınan Özbay’ın cenazesine Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Gazete Sahipleri, Basın camiasından isimler, dostları ve akrabaları katıldı. Cenazeye katılanların taziye dileklerini kabul eden Özbay ailesi ise vefat eden yakınlarının mezarı başında dualar etti. Merhum Özbay’ın 1 evladı vardı. Yenigün Gazetesi olarak Merhum Mustafa Şenyurt Özbay’a Allah’tan rahmet, Özbay ailesine ise baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.

YAVRU KARTAL ÖZBAY’I UNUTMADI

Geçtiğimiz günlerde vefat eden ve dün defnedilen gazeteci Mustafa Şenyurt Özbay için Konya Anadolu Selçukspor Kulübü de bir mesaj yayınladı. Yapılan açıklamada, “Spor basınının önemli isimlerinden Gazeteci Mustafa Şenyurt Özbay’ın vefatını büyük bir teessür içinde öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine, yakınlarına ve basın mensubu arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz” denildi.

TSYD BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu,  Pazartesi günü yaşamını yitiren gazeteci Şenyurt Özbay için başsağlığı mesajı yayınladı. TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar tarafından yönetim kurulu adına yayınlanan mesajda, “Konya basınının emektarlarından, Şenyurt Özbay’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Yeni Konya, Yeni Meram, Konya Postası ve Konya Takip gazetelerinde uzun yıllar çalışan, Günaydın Gazetesi’nde de bir süre muhabirlik ve Almanya temsilcisi olarak da görev yapan, spor yazarı Özbay’ın naaşı dün öğleden sonra Üçler Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Şenyurt Özbay’ı da ebediyete uğurladığımız diğer arkadaşlarımız gibi unutmayacağız. O hep kalbimizde yaşayacak. Tüm Özbay ailesine ve Konya basın camiasına başsağlığı diler, acılarını paylaşırız. Mekanı cennet olsun” ifadeleri yer aldı. 

HÜSEYİN MENEKŞE 

Editör: TE Bilişim