İlk antrenmanda açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade etti. Çalımbay, Eto’o’nun takımdan ayrılmasına üzüldüğünü belirtti

Atiker Konyaspor’da 2018-2019 sezonu çalışmaları Konya’da yeniden başladı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay burada yaptığı açıklamalarda birçok konuya değindi.

MÜKEMMEL BAŞLAMAMIZ GEREKİYOR

Yeşil beyazlı takımın Teknik Direktörü Rıza Çalımbay açıklamasında çok bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, “İki kampımız da mükemmel geçti. Bolu ve Hollanda kampları çok verimliydi. Çok çok iyi geçti. Hazırlık maçları da bizim için çok iyi oldu. Bütün oyuncularımızdan çok memnunum. Tek sıkıntımız yapılan transferlerde. Bazıları ile kamplarda beraber olamadık. Ama o da önemli değil. Şu anki çalışmalarımızla isteğimizi lige yansıtırsak, lige mükemmel bir başlangıç yapabiliriz. Zaten kendi taraftarımız önünde hem Erzurumspor maçına hem lige çok çok iyi başlamamız gerekiyor. Ben takımıma inanıyorum. Taraftarımıza da çok ihtiyacımız olacak” dedi.

BURADA ÇOK İYİ BİR İSKELET VAR

Takım iskeletinin çok iyi olduğunu ve yapılan transferler ile güçlendiklerini sözlerine ekleyen Rıza Çalımbay, “Takım içindeki dengeleri bozmamaya çalışıyoruz. Onun için ihtiyaç olan bölgelere transfer yapıyoruz. Mehdi’nin yerine bir oyuncu almamız gerekiyor. Onun dışında sol açığa bir oyuncu istedik. Biz gelmeden önce de güzel bir kadro vardı burada. O şekilde transferi tamamlamış olacağız. Yönetimle görüştük istediklerimizi söyledik. Gerekli transferleri yaptık. İnşallah faydalı olur. Yeni transferlerimiz Türkiye’yi bilmiyor daha. Ama takım iskeletimiz çok iyi. O arkadaşlar da takıma uyum sağlayacak ve çok büyük katkıları olacak” şeklinde konuştu.

BEN ETO’O’YU ÇOK SEVİYORUM

Son olarak takımdan ayrılan Samuel Eto’o hakkında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Samuel Eto’o ile Antalyaspor’da çalıştık. Biz gittiğimizde 2 puanı vardı. Eto’o kadro dışı idi. Biz onu kadroya aldık. Ve çok büyük katkısı oldu. Onun beraber uyumlu bir şekilde çalışarak takımı o durumdan kurtardık. Mükemmel bir sezon geçirdik. Sonraki sezon hem Eto’o açısından hem benim açımdan bir kriz çıktı. Bu kriz yeni transferler ile alakalı. Eto’o kendisi de onların aldığı ücreti almak istedi. Böyle bir sıkıntı çıkınca ben ayrılmak istedim. Eto’o ile bir alakası yok. Hiçbir zaman bir sorun yaşamadık. Burada tekrar bir araya geldiğimiz için çok mutlu oldum. Çok seviyorum kendisini. Futbolu çok seviyor. Biz Konyaspor’a gelmeden önce yönetimin bir düşüncesi varmış. O da tatlı bir şekilde halledildi. Eto’o da yönetim de memnun kaldı bu işten. Ben üzüldüm gitmesine. Ama futbolun içinde böyle şeyler var. Takımdan ayrılması ile ilgili benim bir alakam yok” diyerek sözlerini sonlandırdı.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim