Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Torku Arena için hazırlattığı reklam kampanyası büyük ilgi görüyor. Ertem Şener'li televizyon reklamının yanı sıra gazete ilanları ile de desteklenen kampanyada 'futbol tarihinin büyük yıldızlarının Torku Arena'da oynama fırsatının olmaması' teması işleniyor. Otoriteler tarafından çok başarılı bulunan reklam kampanyasının Torku Arena ve Konya'nın tanınırlığına büyük katkı yapması bekleniyor

 

Dünyanın en iyi 5 stadyumu arasında gösterilen ve hem kendine özgü mimarisi hem de teknolojik donanımı ile göz dolduran Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena gündemden düşmüyor. A Milli Futbol Takımı'nın Eylül ayında oynayacağı Letonya ve Hollanda maçına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Torku Arena son olarak Konya Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı başarılı reklam kampanyası ile gündeme geldi. "Pele, Maradona, Ronaldo ve Zidane gibi futbol tarihini en büyük yıldızlarının Torku Arena'da oynama şansı yakalayamaması" temasıyla başlatılan kampanyanın diğer bölümünde ise "Arda ve Roben'in bu büyük şansı Eylül ayındaki maçta yakalayacak olması" işlendi. Kampanyanın televizyon reklamı kısmında ise Ertem Şener'in seslendirmesi reklam kampanyasına renk kattı.

FUTBOLUN KRAL DAİRESİ

Özellikle, televizyonlarda yayınlanan ve ünlü sunucu Ertem Şener'iin seslendirdiği reklam filmi büyük beğeni topladı.  "Pele kariyeri boyunca sayısız maçta forma giydi. Maradona kimilerine göre yüzyılın golünü attı. Zidane defalarca yılın futbolcusu seçildi. Ayın ödülü 3 kez kazanan Ronaldo kariyeri boyunca yüzlerce gol attı. Ama onlar maalesef Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena'da oynama fırsatını kaçırdılar" metni ile dikkat çeken reklam filminin sonunda yine Ertem Şener'in sesinden stadyumun teknolojik özellikleri sıralanıyor. Ve son olarak "Burası futbolun kral dairesi" sloganı ile film tamamlanıyor.

İKİNCİ AŞAMA ROBEN VE ARDA

Kampanyanın ikinci aşaması da en az ilk bölüm kadar ilgi çekti. Maradona, Pele, Ronaldo, Zidan gibi eski yıldızlar yerini Arda ve Roben'e bıraktı. "Torku Arena'da oynama şansını kaçıranlar" teması değiştirilerek Eylül ayında Torku Arena'da oynanacak Türkiye-Hollanda maçına atıf yapılarak "Arda ve Roben bu stada oynama fırsatı yakalayacak" teması işlendi. Billboard ve yerel gazetelerde boy gösteren ilan Konyaspor taraftarı tarafından da beğenildi.

HOLLANDALILAR HAYRAN KALDI

Konya'da A Milli Futbol Takımı ile karşı karşıya gelecek Hollanda Milli Takımı'nın yetkilileri, incelemelerde bulunduğu Torku Arena Stadyumu'na övgüler yağdırdı

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 6 Eylül'de Konya'da A Milli Futbol Takımı ile mücadele edecek olan Hollanda Milli Takımı'nın yetkilileri, Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu'nu inceledi.

Hollanda Milli Takım Menajeri Jorritsma Hans ve Seyahat Sorumlusu Guido Zaal, Konya TorkuArena Stadyumu'na gelerek, Stadyum Müdürü Ahmet Eser'den bilgi aldı. Hollandalı ekip, saha zemininin yanı sıra soyunma odaları ve protokol tribününü gezdi.

Hollanda Milli Takım Menajeri Jorritsma Hans, yaptığı açıklamada, stadyumu çok beğendiğini vurgulayarak, "Böyle bir stadyum çoğu dünya ülkesinde yok. Muhteşem ve büyüleyici bir stadyum. Hemen hemen her yönüyle harika. Gurur duyulacak bir stat" dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim