Atiker Konyaspor’un Beşiktaş’a 3-2 mağlup olduğu maçın istatistikleri ortaya çıktı. 121 km mesafe kateden Anadolu Kartalı, bireysel hatalar ve hakem kararları ile bu mücadelesinin karşılığını alamadı. Rakip Beşiktaş fiziksel anlamda Konyaspor’un gerisinde kaldı

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor Beşiktaş karşısında yüksek mücadelesinin karşılığını alamadı. 121 km mesafe kateden ve bu sezonun en yüksek rakamlarından birine ulaşan Anadolu Kartalı, yanlı hakem kararlarının yanı sıra bireysel hatalar ile 3 puandan oldu. Rakip Beşiktaş ise fiziksel anlamda Konyaspor’un gerisinde kaldı.

AVRUPA SEVİYESİNDE

Konyaspor’un Beşiktaş maçında dakikada katettiği mesafe Avrupa ligleri seviyesinde olduğu ortaya çıktı. Konyaspor 121 bin 450 bin metre koşarken Beşiktaş 112 km’de kaldı.Konyaspor’un yüksek şiddetli koşu mesafesi 6.1 km olarak olurken, rakip Beşiktaş’ta ise bu rakam 5.2 olarak gerçekleşti. 

PAS HATALARI CAN YAKTI

Maçın fiziksel özetinde rakibine üstünlük sağlayan Konyaspor’u ise pas hataları yaktı. Birinci ve ikinci bölgede yaptığı pas hatalarından sonra kalesinde golü gören ve pek çok pozisyon veren Konyaspor toplam pasta rakibinden çok geride olmasına rağmen daha fazla pas hatası yaptı. Beşiktaş 508 başarılı pasa karşılık 103 pas hatası yaparken Konyaspor 290 başarılı pas karşısında 109 pas hatası yaptı. 

JEVTOVİC ÖNE ÇIKTI

Atiker Konyaspor’un Beşiktaş maçında en çok koşan oyuncusu Marko Jevtovic oldu. 12.6 km mesafe kateden Jevtovic’in yanı sıra 1.1 km yüksek hızlı koşu mesafesine sahip olan Ömer Ali Şahiner öne çıkan isim oldu.   

ÇARE MİLLİ ARADA

Atiker Konyaspor’un son 6 maçtır kazanamaması ve yüksek şiddetli maçlar oynaması takımı fiziksel ve zihinsel anlamda yıprattı. Hakem suikastlarının yanı sıra sakatlıklar yönünden de yüzü gülmeyen Anadolu Kartalı milli arayı iple çekiyor. İçerde oynanacak Çaykur Rizespor maçından sonra lige verilecek arada sakatların iyileşmesi, takımın fiziksel ve psikolojik durumunun düzelmesi bekleniyor.

SPOR SERVİSİ 

Editör: TE Bilişim