Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Karatay Termal 1922 Konyaspor, ligde oynanan 11 maç sonunda 10. sırada bulunuyor. Lige istediği başlangıcı yapamayan fakat sonrasında çıkışa geçerek lig ve kupada 6 maça çıkan Yeşil-Beyazlılar, o süreçte mağlubiyet yüzü görmedi. Ligde 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan Yavru Kartal Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Altay’ı eleyerek bir üst tura adını yazdırmıştı. Öte yandan çarşamba günü oynanan Turgutluspor karşılaşmasına da galibiyet parolasıyla çıkan Karatay Termal 1922 Konyaspor galibiyet parolasıyla çıktığı karşılaşmada hakem kurbanı olarak maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Maça iyi başlayan ve net fırsatları değerlendiremeyen Yeşil-Beyazlılar, rakibin 10 kişi kalmasından sonra savunmada yaptığı hatayla 1-0 geriye düştü. İkinci yarıya ise baskılı başlayan ve 55. dakikada golü bulan 1922 Konyaspor sonrasında ise hakem kurbanı olarak üst üste kırmızı kartla görmüş ve 84. dakikada yediği golle de karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılmıştı. Karatay Termal 1922 Konyaspor Teknik Direktörü Erol Mıngır, karşılaşmayı, hakemin performansını ve yoğun maç trafiği hakkında Konya Yenigün Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

ÖNEMLİ FIRSATLARDAN YARARLANAMADIK

Karatay Termal 1922 Konyaspor Teknik Direktörü Erol Mıngır, 2-1 kaybedilen Tuurgutluspor maçını değerlendirdi. Mıngır, “Turgutluspor karşılaşmasını kazanacağımıza inanıyorduk. Maçın başlarında Ege ve Doğan Can ile önemli fırsatlardan yararlanamadık. Bu pozisyonlara atasaydık farka bile gidebilirdik. Biz yakaladığımız pozisyonları değerlendiremeyince akabinde kendi bireysel hatalarımızdan golü kalemizde gördük. Sakatlıklardan dolayı 2 zorunlu değişiklik yapmak zorunda kaldık.  Karşılaşma 1-1 iken bir anda 9 kişi kaldık. Bu karlar bizi derinden etkiledi ve sonrasında da kalemizde golü gördük.” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ YARIDA OYUNU KATLETTİ

Hakem Yücel Büyük hakkında da konuşan deneyimli teknik adam, “Hakem ikinci yarıda oyunu katletti. Bizim lehimize olan taç atışını rakibe verdi sonrasında bizim oyuncumuzun küfür ettiğini iddia ederek oyuncumuza kırmızı kartı gösterdi. Haksız bir şekilde 10 kişi kaldık. O pozisyonun devamında İsmail’e sert bir faul yapıldı hakem faulü vermedi. Celal’in sarı kartı vardı gereksiz bir şekilde 9 kişi kaldık. Maçtaki gerginliği hakem yarattı. Beraberliği bulduk ataklarımızı sıklaştırdık sonrasında Ahmet Önay net bir fırsattan yararlanamadı ve sonrasında hakem adeta bizi doğradı.” dedi.

HEM SAKATLIK HEM DE KOVİD-19 İLE MÜCADELE EDİYORUZ

Yoğun maç fikstüründen ve futbolcuların sakatlık durumuyla ilgili konuşan Erol Mıngır, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kısıtlı bir kadro ile mücadele ediyoruz. Yoğun maç trafiğinden dolayı sakatlıklarımız arttı. Bunun üstüne bir de koronavirüs ile mücadele ediyoruz. Takımımızda 3 sol bekimiz var ancak üçünün de sakatlığı bulunuyor. Hamit Kulya ben geldiğimde sakattı. Memleketinde tedavi oluyordu ancak 2 gündür bizimle antrenmanlara çıkıyor ama maç eksiği oldukça fazla.  Fatih Mankır, benim geldiğim gün sakatlık geçirdi. Onun sakatlığı devam ediyor. Süleyman Selak, Serik maçından önce sakatlandı daha sonra Serik maçından 1 gün önce iyi olduğunu ve oynamak istediğini bize söyledi. Hiçbir sıkıntısı yoktu. Maç günü ısınmada da yanına gidip ‘bir sıkıntın varsa söyle’ dedim. İyiyim hocam dedi. Hiçbir problem yoktu. Serik Belediyespor maçının ilk yarısının ortasında sakatlandı ve oyundan almak zorunda kaldık. 2 gün önce konuştuk iyiye doğru gittiğini söyledi. Bu sakatlıkların yanı sıra sol bekte Ahmet Önay’ı oynattık o da sakatlandı. Şu an için sol bek oyuncumuz yok. Kovid-19’un yanı sıra bu denli sakatlıklarında olması bizim dengemizi bozuyor. Yoğun maç trafiğinde bu sakatlıkların olması da normal çünkü futbolcular dinlenme fırsatı bulamıyor.”

FUTBOLCULARIMIZ YORULDU

27 günde Turgutluspor karşılaşmasıyla 7. Maçına çıkan 1922 Konyaspor’da teknik direktör Erol Mıngır konuyla ilgili şunları söyledi: “Fizik kapasitemiz oldukça iyi. 27 günde 7 maçımızı oynadık. Kısıtlı bir kadroyla mücadele ediyoruz ve yoğun maç trafiğinin de olmasından dolayı çok fazla rotasyon yapamadık. Performans anlamında bu süreçte takımımdan memnunum. 3 güne 1 maç oynadığımız için antrenmanlarımızı yüksek tempoda gerçekleştirmiyoruz. Fiziksel anlamda takımın durumu ne kadar iyi olsa da bu süreçte çıkardıkları performans hiç kolay değildi. Bunun yanı sıra futbolcularımız yoruldu.”

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim