A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu’ndaki 6. maçında deplasmanda Belçika ile 1-1 berabere kalarak, grup ikinciliği şansını sürdürdü. Grupta 6. maçında 10 puana ulaşan A Milli Futbol Takımı bir maç eksiğiyle, 11 puanlı 2. sıradaki Belçika’nın ardından 3. sırada yer aldı. İkincilik için Belçika ile çekişen A milliler, rakiplerinden deplasmanda aldıkları 1 puan ile avantajlı bir durum elde etti. Lider Almanya, Avusturya karşısında aldığı galibiyetle puanını 6 maçta puanını 18’e yükseltirken, 2. sıradaki 7 maçta Belçika 11, 3. sıradaki Türkiye ise 6 maçta 10 puana sahip. İkinciliğin bir diğer adayı Avusturya ise Almanya karşısındaki mağlubiyetle bu şansını iyice zora soktu. Belçika deplasmanında gruptaki ilk beraberliğini alan Türkiye’nin 3 galibiyet, 2 de mağlubiyeti bulunuyor.
84. DAKİKADA ARDA SAKATLANDI
Karşılaşmanın 84. dakikasında sakatlanan Arda, maça devam edemedi. Saha içinde tedavisi yapılan milli futbolcu, takım doktorlarının kontrollerinin ardından oyundan çıkarıldı. Arda için sahaya sedye girerken, milli futbolcu oyun alanını yürüyerek terk etti. Belçika Teknik Direktörü Georges Leekens, maçın 60. dakikasında sahadaki en iyi oyuncularından olan Hazard’ı oyundan aldı. Leekens’in bu kararı tribünlerden tepki çekerken, Belçikalı taraftarlar Hazard’a soyunma odasına giderken sevgi gösterilerinde bulundu. Karşılaşmanın ardından alınan beraberliğe sinirlenen Belçikalı taraftarlar, Türk taraftarların tezahüratlarına tepki gösterip, kale arkası bölümde Türklerin olduğu yöne doğru gitmek istediyse de güvenlik elemanları taraftarlara engel oldu.
HİDDİNK: BERABERLİKLE MUTLU OLMALIYIZ
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Belçika karşısında deplasmanda aldıkları 1-1’lik beraberliğe sevinmeleri gerektiğini söyledi. Hiddink, maçtan önceki basın toplantılarında hedeften bahsettiklerini hatırlatarak, “Bence beraberlikle mutlu olmalıyız. Savruk başladık, konsantrasyon bağlamında maçtan uzaktık. Rakibimiz kornerlerle tehlike yaratmaya başladı. Bireysel bir hatadan golü yedik. Arda’nın hareketi orta alandaki direnci, goldeki becerisi mükemmel bir gol getirdi” dedi. Maçın ikinci yarısında Belçika’nın yine korner ve serbest atışlardan tehlike yaratmaya çalıştığını belirten Hiddink, “İkinci yarıda üstün gelmeye gücümüz yoktu. Fiziksel güç manasında sıkıntımız vardı. Penaltının gol olmaması nedeniyle şanslıydık. Genel anlamda orta alanda üstündük ama gol yaratmamız anlamında yeterli olmadı” diye konuştu.
Hiddink’e maçla ilgili açıklamalarının ardından, Chelsea’nin kendisini istediği ve geleceğiyle ilgili sorular yöneltildi. Hollandalı çalıştırıcı, “Kalıyor musunuz, gidiyor musunuz?” sorusuna, “Kesin olan hiçbir şey yok. Ben söyleyeceğimi söyledim. Kısa süreli bir tatilimiz olacak. TFF ile sözleşmem devam ediyor. İyi bir kontratım var. Kontrat dışındaki konularla ilgili de görüşmelerimiz oldu. Sayın Mahmut Özgener ile konuştuk” yanıtını verdi.
DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu’ndaki 6. maçında deplasmanda Belçika ile 1-1 berabere kalan A Milli Takım’ın son dönemdeki deplasman karnesi kötü. Türkiye, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde deplasmanlarda yaptığı son 8 maçın sadece 1’ini kazanabildi, diğer 7’sinde puan yitirdi. Ay-yıldızlı ekip, elemelerde rakip sahalarda yaptığı son 8 maçtan 4’ünü yitirdi, 3’ünde berabere kaldı, bu süre içinde sadece 1 kez, o da zayıf rakibi Kazakistan karşısında 3 puana ulaşabildi.  Milliler, bu 8 maçlık periyotta deplasmanlarda 5 kez gol yollarında suskun kalırken, Azerbaycan’a 1-0 yenilip, Estonya ile de 0-0 berabere kalarak, büyük düş kırıklığı yaşattı.
Editör: TE Bilişim