Tekvando Federasyonu tarafından Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen ve Türkiye'yi tekvando sporuyla tanıştıran merhum İsmet Iraz'ın adına düzenlenen şampiyonaya, 74 ilden 570'i kadın bin 520 sporcu katıldı. Erkek ve kadınlarda 8'er kategoride müsabakaların yapılacağı şampiyona, 28 Ocak Pazar günü sona erecek. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, İsmet Iraz Türkiye Büyükler Tekvando Şampiyonası’nın Antalya Spor Salonu’nda başladığını belirtti.
Türk tekvandosun duayeni İsmet Iraz’ın adını yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Şahin,”Onuhiçbir zaman yaptığı hizmetleri unutmayacağız. Yaş aralığımız 16 ile 35’dir. Dünyadaki en zor kategoridir. Bu kategorinin 2018 yılı içinde yapılacak bütün uluslararası şampiyonalarda yarışmaya katılacak sporcuların seçimi noktasında yapılan şampiyonadır. Erkek ve kadın 1600’e yakın sporcumuz var. Lisanslı sporcu sayımız 400 bini aştı. 100 bine yaklaşan aktif sporcu grubumuz var” dedi.

SÖZÜNÜ TUTACAK

12 Türkiye Şampiyonluğu bulunan Hatice Kübra İlgün, yeni müsabakadan gelmeleri ve yorgun olmaları nedeniyle bu turnuvada yer alamadıklarını belirtti. 13 yaşında bacak boyunun uzun olması nedeniyle tekvando sporuna yönlendirildiğini aktaran İlgün, “Büyüklerde 2017 yılında dünya ikincisi oldum. Çeşitli şampiyonalarda birinciliğim var. Önümüzdeki mayıs ayında Avrupa Şampiyonası var, oraya hazırlanıyorum. Orada şampiyon olup, ardından 5 adet Gran Prix’e gireceğiz. Burası olimpiyatlar için önemli puanlar veriyor. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemi temsil etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız Bursa ziyaretinde değerli sporcuları ödüllendirmişti. O zaman ben Avrupa üçüncüsü olmuştum. Cumhurbaşkanımız o zaman benden, büyüklerde dünya şampiyonasında ve olimpiyatlarda derece sözü almıştı. Dünya derecesi sözümü yerine getirdim. Şimdiki hedefim olimpiyatlarda derece yapmak. Cumhurbaşkanımıza o sözümü de yerine getirmek istiyorum. O sözümü de tutacağım” diye konuştu.

İHA

Editör: TE Bilişim