Milli halterci Muhammed Furkan Özbek, bugün Tayland'da başlayacak Dünya Şampiyonası'nda madalya almayı hedefliyor. Dünya Şampiyonası'nda 67 kiloda podyuma çıkacak Muhammed Furkan Özbek, yaptığı açıklamada, Arjantin'deki Gençlik Olimpiyatları'nda elde ettiği şampiyonluğun ardından kendisine bir yol çizdiğini ve bu yönde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Kampa başladığımda kendime bir plan yapmıştım. Yaptığım planlar şu anda tıkır tıkır işliyor." dedi. Nasıl antrenman yapacağını, nasıl dinleneceğini planladığını dile getiren milli halterci, "Bakalım planlar ne kadar etkili, ne kadar etkili değil, orada göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"BENDEN MADALYA BEKLENİYOR"

Şampiyon sporcu, kendisinden madalya beklendiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Herkesin beklentisini karşılamak istiyorum. Madalya almam benim için de olimpiyat yolunda büyük kapılar açacak. Hedefim Dünya Şampiyonası'nda madalya almak. Bunu başaracağıma inanıyorum."

Gürcistan'daki Avrupa Şampiyonası'nda tecrübesizliği nedeniyle madalyayı kaçırdığını belirten 18 yaşındaki sporcu, "Burada o hataları telafi etmeyi ve öz güvenimi genişletmeyi, büyütmeyi istiyorum. Bu yolda yürümek istiyorum. Bu yolda yürümek için de elimden geleni yapacağım." diye konuştu.

Halterde bugünlere antrenörleri sayesinde geldiğini belirten milli sporcu, sözlerini şöyle tamamladı: "Düzenli antrenman, düzenli uyku, dinlenme gibi bir sporcunun yapması gereken şeyleri yaparak geldim. Raif, Hasan, Mehmet ve Gökhan hocamın sayesinde bu yolda ilerleyebildik. Onların sayesinde yine bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Madalya nasip, kısmet olayı. Çok çalışırsınız, alamazsınız, hiç beklemediğiniz anda öteki rakipleriniz hata yapar, alırsınız. Bunlar tamamen nasip, kısmet. Ancak şunu söyleyebilirim, elimden gelenin en iyisini yapacağım."

AA

Editör: TE Bilişim