MHP Konya İl Başkanı Av.Murat Çiçek yazılı açıklama yaparak karar tepki gösterdi.

Çiçek şunları aktardı:

"Öncelikle Konya’mız ‘’hoşgörü  ve huzur şehridir.Anadolu Selçuklu'da Konya’mız; ilmin,kültürün,siyasetin ve ticaretin başkentidir. Barışın,sevginin ve hoşgörünün merkezidir. Anadolu’dur tavrı,duruşu ve vakurudur.Konya'mıza bu özellikleri kazandıran nice gönül dostlarından biri de Hazreti Mevlana'dır. Hazreti Mevlana sadece Konya’mızı değil, inancımızı,devletimizi ve değerlerimizi  temsil eder. Hazreti Mevlana diyor ki; biz bu topraklara sevgiden başka tohum ekmeyiz. Bugün Konya’mız tüm dünyada barış,sevgi ve hoşgörü merkezi olarak konuşuluyorsa bu topraklarda yaşamaktan  ne kadar mutluluk duysak azdır.

"TFF KONYA’NIN SABRINI ÖLÇMEYE KALKMASIN"

MHP Konya İl Başkanı Av.Murat Çiçek, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini,her türlü provokasyonlara karşı milletin çok duyarlı ve dikkatli olması gerektiğini söyleyerek ‘’Maalesef provakatif eylemler sporada bulaştılmak isteniyor’’ dedi.

Murat Çiçek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Malumunuz “Konyaspor Futbol Takımımız Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmıştır. Ardından Süper Kupa’yı da kazanarak aynı sezonda iki büyük başarıyı elde etmiştir. Konyaspor’un bu başarısı bizleri gururlandırdığı gibi maalesef spor etiğinden,centilmenliğinden  ve  fair play anlayışından uzak birkaç kendini bilmezin suç unsuru taşıyan eylemleri  sebebi ile bunlara adeta alkış tutarcasına bazı medya kuruluşları,yorumcuları  Konya’mız,Konyaspor Kulubü’müz ve Konyaspor taraftarlarımızı vicdansızca eleştirmektedirler.TFF bu işin sorumlusudur. Sorumluluktan kaçmak yerine adam gibi işlerini yapsınlar.Yapamıyorlar  ise işi ehline teslim etsinler.Kendi kepazelikleri diz boyu olmuşken ,Konya ve Konyaspor camiasının sabrını ölçmeye hiç kalkmasınlar.

"ANADOLU OLMAK NE DEMEK ÖĞRENSİNLERDE GELSİNLER"

Bir Anadolu Takımı Türk futbolu açısından bir başarı sergilemiştir.Anadolu Takımlarına  bakış açıları değişmeyen aynı güruhlar yine malum sahnededirler.Bunların zihinsel kodlarında Anadolu insanını  çarıklıdır,o yüzden Anadolu insanının  başarısını hiçbir zaman hazmedemezler.
TFF’nin Anadolu Takımlarının başarılarını,meselelerini çözmek ve konuşmak gibi bir dertleri yoktur.Ama ortada da bir gerçek vardır.Konyaspor, tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş ve  Süper Kupa’yı kazanmıştır.Suratlarını asmalarına gerek yoktur.Konyaspor’un başarısı Anadolu takımlarının başarısıdır,bunu kimse  gölgede bırakamaz.Bizler Anadolu’ya ve Anadoluluya sahip çıkarız.Rahatsız olsalar da Anadolu artık şaha kalkmış Ekonomide,Sporda,Siyasette ve her yerde yükseliştedir.

Kendini bilmezler hak ettikleri cezayı elbette almalıdır.110 bin adet passolig sahibi Konyaspor taraftarının cezalandırılması ne demektir?

Konya’ya karşı bu kin ve nefret nedendir?Aynı şekilde birkaç kendini bilmezin suç unsuru taşıyan pankartı açması ne demektir?

Pankart açanlar ile  Beşiktaş camiası aynı kefeye konulamaz.Önlem almayan bu beceriksizler,hatalarını  kamufle etmeye çalışanlar, unutmasınlar ki ‘’bu iki güzide kulübümüz  arasına kimse fitne ve nifak sokamaz.

Beceriksizlere hatırlatmakta fayda görüyorum.
Beşiktaş'ın Konyaspor'a konuk olduğu bir mücadele öncesi Konyalı taraftarlarımız müthiş bir koreografiye imza atmıştı. Tribünleri dolduran yeşil beyazlı taraftarlarımız 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimine dikkat çekerek ve 'Dünyada hiçbir güç halkın gücünün karşısında duramaz' pankartı açmışlardı.TFF bu taraftara ceza vererek neyi amaçlıyor?


Yine aynı maçta Konyaspor tribünleri, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde şehit olan Ömer Halisdemir için  "Şehit Piyade Astsubay Ömer Halisdemir o sizi 2 kurşunla bitirdi, siz onu 30 kurşunla ölümsüzleştirdiniz" yazılı panklartlar açmışlardı.Şehitler Ölmez,Vatan Bölünmez demişlerdi.



1-TFF olarak, yapılan organizasyondaki hatalarınızı, beceriksizliğinizi neden Anadolu Takımlarına yıkıyorsunuz?
2-TFF olarak ,çarıklı  gördüğünüz Anadolu takımları başarılı olduğunda neden lobici olursunuz?
3-TFF denetlenemeyen,kararları sorgulanamayan bir yapı mıdır?
4-TFF bu organizasyonda neden passolig uygulaması yapmamıştır?
5-TFF olarak bu organizasyonun  güvenlik tedbirleri  sizin sorumluluğunuzda mıdır?
6-TFF olarak bu organizasyonda kendi bünyenizde görevli kaç personelinize ‘’görevi ihmalden dolayı’’ işlem başlattınız?
7-TFF olarak Konyaspor’a verilen 5 maç ceza için  hangi kriterleri örnek aldınız?
8-TFF olarak Stada bıçak,meşale,sis bombası,ses bombası,yasaklı pankart nasıl giriyor açıklar mısınız?
9-Biz Konyaspor taraftarları olarak milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan büyük bir camiayız.Bu yüzden bütün marşları 7 den 70 e hepimiz ezbere biliriz.Şeref duyarak gururla,yeri göğü inleterek  İzmir Marşını söylersek bize kaç maç ceza verirsiniz?

9 sorumuza cevap verip vermemek ve 9’u düşünmek TFF’ ye kalmış.

Soruların muhataplarına diyoruz ki ; KONYASPOR GELİYOR BAK !

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanlığı olarak nefes aldığımız müddetçe Konyasporumuzun yanındayız. Coğrafya yalan söylemez.Konya bu sevdadan asla vazgeçmez."

Editör: TE Bilişim