Federasyon başkanı Şahin, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye Tekvando Federasyonunun, 81 il 300 ilçede, 96 bini aktif sporcu olmak üzere 450 bin tekvandocu ile faaliyet gösteren dünyanın en başarılı federasyonlarından biri olduğunu söyledi. 

BURADAKİ GENÇLERİMİZ ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

Konya'da düzenlenen organizasyonda gelecekte Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek sporcuların seçileceğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti: "En büyük hedefimiz, Avrupa'da, dünyada ve olimpiyatlarda al bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşı'mızı bütün dünyaya dinletmektir. Bu hedefler doğrultusunda bugün burada Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nı gerçekleştirmekteyiz. Burada bulunan gençlerimiz, yarından sonra, bir hafta sonra, on gün sonra yapılacak olan uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil etme adına ilk seçme adımını burada başlattık ve devam ediyoruz."

İSTİKLAL MARŞIMIZI BÜTÜN DÜNYAYA DİNLETECEKLER

Açılış programında konuşan Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak, "Şu anda Türkiye Büyükler Şampiyonlarını, derece alanlarını seçiyoruz. Bunlar bir nebze ülkemizi yurt dışında her türlü müsabakada temsil edip al bayrağımızı göklere çekecek, İstiklal Marşımızı söyleyecek gençlerimizin seçimidir. Tabii bunlar kademeli gidiyor bildiğiniz gibi. Burada derece alanlar daha sonra uluslararası mücadelelerde kendileri göstermek isteyecekler. Oradaki performanslarına göre de en seçkin sporcularımız olarak en seçkin müsabakalarda, olimpiyat başta olmak üzere ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşayacaklar ve sonunda da inşallah İstiklal Marşımızı bütün dünyaya dinletecekler” şeklinde konuştu. 

KONYA GENÇLİK VE SPOR ŞEHRİ

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı da, "Bugün Konya tam bir gençlik ve spor şehri. 150 binden fazla lisanslı sporcusuyla, 102’den fazla madalyasıyla ve daha sayamayacağımız, rakamla ifade edemeyeceğimiz bir sürü özelliğiyle Konya spora Türkiye’de en yüksek desteği veren, sporla en içselleşmiş illerimizden biri. Ve biz biliyoruz ki gençlerimizin şuurlu olması, ahlaklı olması, yeni Türkiye’nin vizyonuna yüzde 100 uyan bir durum. Bizler genç sporcularımızın başarılı olabilmesi için elimizden gelen her desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum” dedi. 

AA

Editör: TE Bilişim