Konya Süper Amatör Küme ekiplerinden Meram Kara Kartallar’da Antrenör Ahmet Arslan, geçtiğimiz hafta oynanan Seydişehir Belediyespor maçı ve hafta sonu oynanacak Gölyazı Belediyespor maçları hakkında açıklamalarda bulundu.

TALİHSİZ SAKATLIK YAŞADIK

Konya Süper Amatör Küme’de sezona iyi başlayan ancak sonrasında bir düşüş yaşayan Meram Kara Kartallar’da cezalı olan teknik direktör Faysal Bayramoğlu’nun yerine A Takım’ın başında maçlara çıkan U16 teknik direktörü Ahmet Arslan, Seydişehir Belediyespor maçını değerlendirdi. Deneyimli teknik adam maçla ilgili, “Bizim için kötü bir maç oldu. Maçın henüz üçüncü dakikasında bir oyuncumuzun sakatlanması bizim planlarımızın yanı sıra oyuncularımızın da moralini bozdu. Oyuncumuzu sakatlayan rakip oyuncunun da bu hareketi sonunda kart görmemesi oyuncuları demoralize etti. Maçın ilk yarısında bu olumsuzluklara rağmen fırsatlar bulduk ancak değerlendirme noktasında yetersiz kaldık. Rakip, defans arkasına attığı uzun toplarla etkili olmaya çalıştı. Birkaç pozisyon yakaladılar ancak kalecimiz Yavuz rakibin bire bir toplarında başarılı çıkışlar yaparak kritik kurtarışlar yaptı. İkinci yarı bizim için farksızdı. İlk yarıda olduğu gibi birinci ve ikinci bölgede iyiydik ancak üçüncü bölgede topu tutamadık. Rakip yine bir uzun topta oyuncumuzun ters kafasıyla golü buldu. Maçın kalan dakikalarında rakip üzerinde baskı kurduk ancak kale önünde yeteri kadar varlık gösteremedik. Seydişehir ise uzun toplarla etkili olmaya devam etti. Rakibin yine uzun topla etkili olduğu bir bölümde ise penaltı kazandılar. Kalecimiz Yavuz penaltıda da başarılı oldu ve takıma adeta moral verdi. Kalan dakikalarda gol için tüm varlığımızı gösterdik, bir gol de kaydettik ancak ofsayt gerekçesiyle verilmedi. Hakemin de aldığı birkaç yanlış kararla da oyuncuların morali bozuldu ve mücadeleyi kaybettik.” dedi.

GÜÇLÜ RAKİP KARŞISINDA KAZANMAK İSTİYORUZ

Hafta sonu oynanacak Gölyazıspor maçında da takımın başında yer alacak olan Arslan bu maçla ilgili de şunları söyledi; “Hafta sonu zor bir maça çıkacağız. Rakip iyi oyunculardan kurulu iyi bir takım. Rakibin bizim açımızdan avantaj ve dezavantajları var. Sahada futbol oynamak isteyen rakipler karşısında iyiyiz, Gölyazı da futbol oynamak isteyen bir takım, bu açıdan avantaj. Tabi genç bir takımız rakibimiz ileride iyi baskı kuruyor, bu açıdan da oyuncularımız telaşa kapılabilir dezavantajlıyız. Güçlü rakip karşısında kazanmak istiyoruz. Biz rakip gözetmeksizin kendi oyunumuzu sahaya yansıtarak oynamak istiyoruz. İnşallah bunu başarabilir ve kazanabiliriz. Bu maçı kazanabilirsek bizim açımızdan moral olur ve bu moralle tekrar yükselişe geçeriz diye umut ediyorum.” 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim