Konyaspor Basket’in deneyimli şutörü Mehmet Özdoğan sıralamadaki yerlerinin kendilerini tedirgin etmediğini belirtti. Sezonun bitmesine uzun bir süre olduğunu hatırlatan Mehmet Özdoğan, direkt olarak çıkamasalar bile play-off’tan mutlaka çıkacaklarını söyledi.

TERCİHİMDE PİŞMANLIK YAŞAMADIM

Bursaspor ile Süper Lig’de yer almak yerine bir alt lige Konyaspor’a gelmeyi tercih eden Mehmet Özdoğan, “Bu tercihimin sebebi kesinlikle bir maddi çıkar ve beklenti değil. Oradaki kontratım neyse burada da öyle. Kariyerim boyunca hep zirveye oynayan, kupa kaldırmak isteyen takımları tercih ettim. Tabii ki bu tercih edilen oyuncu potansiyeline sahip olduğunuzda olabilir. Hedefi olan, kupa kaldırmak isteyen, organizasyonu iyi olan bir kulüp olduğu için Konyaspor’u tercih ettim. Geçen sezon Bursaspor ile Süper Lig’e çıkma sevinci yaşamıştım. Konyaspor’da da bu hedefe inandığım için buradayım. Tercihimde de pişmanlık yaşamadım. Kafanda hiçbir soru işaretim yok. Takımdan ve organizasyondan çok memnunum. Süper Lig hedefi çizgisinden şaşmadan, sonuna kadar aynı heyecanla devam edeceğiz” dedi.

HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ

Sıralamadaki yerlerinin kendilerini korkutmadığını belirten Mehmet Özdoğan, “Kesinlikle Süper Lig için kurulduk. Bu konuda gerekli yeteneklere sahip birçok oyuncumuz var. Kariyerli ve daha önce Süper Lig’e çıkma tecrübesi yaşayan oyuncular var. Çok tecrübeli kenar yönetimine sahibiz. Şampiyonluk adaylarındanız. Sezon uzun, bunun direkt çıkması var, play-off’u var. Tecrübemizle ve sahaya daha fazla akıl koyarak hedefimize ulaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

TARAFTARIMIZ BİZE GÜÇ VERSİN

Daha fazla taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu belirten Mehmet Özdoğan, “Taraftarlarımız biraz az geliyor. Bunu hissediyoruz. Konyaspor büyük bir camia ve taraftarı fazla olan bir kulüp. Geçen sezon Bursaspor’da sezon başında taraftar sayısı azdı ancak galip geldikçe ve iyi basketbol oynayıp işler yoluna girince sayı artmıştı. Burada da aynısı olacaktır. Son anlarda kaybettiğimiz maçlar vardı. Dolu tribünler olsa bunlardan 1-2 tanesini kazanırdık. Taraftar desteği sizi bambaşka bir yere getirebilir. Gelsinler salona eğlenelim, bize güç versinler. Bize her zaman destek versinler. Taraftarımızla beraber Süper Lig’e çıkmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Mehmet Özdoğan, geride kalan 16 haftada 14,1 sayı, 2,1 ribaunt ve 1,9 asist ortalamaları tutturdu.

Öte yandan ligde 10. sırada yer alan Konyaspor Basket, ligin 17. haftasında sahasında oynayacağı Akhisar Basketbol maçına hazırlanıyor. Konya’da yapılan turnuvadan ötürü maç bir gün ertelendi. Zorlu karşılaşma 2 Şubat Pazar günü saat 16.00’da oynanacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim