Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Konyaspor Basketbol, sezon sonunda Play – Off oynamasına rağmen, Süper Lig’e çıkmayı başaramadı. Yeşil beyazlı takımın Amerikalı oyuncusu Marcus Hall, sezon boyunca sergilediği etkileyici performans ile dikkatleri üzerine çekti

Türkiye Basketbol 1. Lig’de mücadele eden Konyaspor Basketbol, ligde oynadığı 30 maç sonunda 7.sırada yer aldı ve Süper Lig’e çıkan ikinci takımın belirleneceği Play – Off’larda mücadele etme hakkı kazandı. Play – Off çeyrek finalinde Düzce’yi geçen Konya ekibi, kıran kırana geçen yarı final serisinde Ormanspor’a elenerek, Süper Lig’e çıkma şansını yitirdi. Temsilcimizin Amerikalı oyuncusu Marcus Hall sezon boyunca sağladığı katkı ile kalitesini ortaya koyarken, istatistiklerde de kendine ilk sıralarda yer buldu.

MARCUS TAKIMI SIRTLAYAN İSİM OLDU

Yeşil beyazlı takımın başarılı oyuncusu Hall, Konyaspor’un ligde ve Play – Off’ta çıktığı toplam 37 maçın 36’sında forma giydi. Hall, bu maçlarda gösterdiği performans ile taraftarın alkışını alırken, en çok sayı atan oyuncu, en çok asist yapan oyuncu, en çok top çalan oyuncu, en çok süre alan oyuncu, en çok üçlük basket atan oyuncu ve sezonun en verimli oyuncusu istatistiklerinde ilk üçte yer alan oyunculardan oldu. Sezon başında maddi sıkıntıların yaşanmasına rağmen Amerikalı oyuncunun bu şekilde mücadele etmesi ve iyi bir performans ortaya koyması takdir topladı.

EN ÇOK SAYI ÜÇÜNCÜ OYUNCU MARCUS

Konyaspor’un 34 yaşındaki tecrübeli oyuncusu Marcus Hall, bu sezon çıktığı 36 maç sonunda rakip potalara 684 sayı bıraktı. Bu rakam ile Türkiye Basketbol Ligi’nde en çok sayı atan ilk üç oyuncu arasında yer alan Amerikalı basketbolcu maç başına 19 sayı ile oynadı. 2018 – 2019 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi’de en çok sayı atan oyuncu ise 764 sayı ile Final Spor’un Amerikalı’sı Lace Dunn oldu. 30 maça çıkan basketbolcu 25,47 maç başı ortalaması ile oynadı. Ligde bu sezon 43 maça çıkan Ormansporlu Hasan Rızvıc ise 696 sayı attı.

MARCUS ASİSTTE DE BOŞ DURMADI

Ligde en çok sayı atan ilk üç oyuncu arasında yer alan Konyasporlu Marcus Hall, asist istatistiklerinde de üst sıralarda yer aldı. Marcus, oynadığı 36 maçta 206 asist yaparak, bu kulvardaki en iyi ilk iki oyuncudan biri oldu. Amerikalı oyuncu, 36 maçta 5,72 ortalamaya ulaştı. Ligde en çok asist yapan oyuncu Karesi Spor’dan Carlos Lorenzo, 29 maçta 213 asiste ulaştı. Lorenzo, 29 maçta 7,34 ortalama ile oynadı. Yeni Mamak Spor’un Amerikalı oyuncusu Erick Bernard, 25 maçta 201 asist yaptı ve 8,04 ortalama ile maç başına en çok asist yapan birinci oyuncu olma başarısı gösterdi.

61 TOP ÇALMA İLE SEZONU TAMAMLADI

Sezon boyunca 36 maça çıkan ve ayrıca sezon öncesi 3 Federasyon Kupası karşılaşmasında oynayan Marcus Hall, ligin en çok top çalan oyuncularından bir tanesi oldu. 36 maçta 61 kez rakiplerinden top alan Amerikalı oyuncu, bu istatistikte de ilk üç içinde yer aldı. Marcus Hall 61 kez top çaldı ve 1,69 maç başı ortalaması yakaladı. Türkiye Basketbol Ligi’nde oynadığı 36 maçta 69 top çalma ile Berkay Sinirlioğlu, bu alanda ilk sırada yer aldı. Karesi Spor’un Amerikalı oyuncusu Carlos Lorenzo, oynadığı 29 maçta 2,10 ortalamaya ulaşarak, maç başına en çok top çalan oyuncu unvanının sahibi oldu.

MAÇ BAŞINA 34 DAKİKA İLE OYNADI

Konyaspor’un bu sezon en çok süre alan oyuncusu olan Marcus Hall, bu alanda da üst sıralarda yer aldı. Hall, sezon boyunca çıktığı 36 maçta toplam 20 saat 43 dakika 50 saniye oynadı. Maç başına 34 dakika 33 saniye parkede kalan oyuncu, ligde en çok süre alan üçüncü oyuncu oldu. Türkiye Basketbol Ligi’nde bu sezon 43 maçta oynayan Ormansporlu oyuncu Hasan Rızvıc, 21 saat 58 dakika 25 saniye süre aldı. 22 maçta oynayan Bandırma Kırmızı oyuncusu David Joseph 35 dakika 57 saniye ile maç başına en çok süre alan oyuncu oldu.

LİGİN EN ÇOK ÜÇLÜK ATANI MARCUS

Birçok istatistikte üst sıralarda yer alan Marcus Hall, üçlük alanında ligin en iyisi oldu. Konyaspor’un Amerikalı oyuncusu oynadığı 36 maçta 99 üçlük basket atarak bu alanda ilk sırada yer aldı. Başarılı oyuncu sezon boyunca maç başına 2,75 ortalama ile oynadı. Hall, Konyaspor’un sezon içinde oynadığı maçların kritik dakikalarında attığı üçlüklerle dikkat çekmişti. Ligde 29 maçta 92 üçlük atan Artvin Belediye oyuncusu Özgür Şahin, Marcus Hall’dan sonra ikinci sırada yer aldı. Şahin, 3,17 ortalama ile maç başına en çok üçlük atan oyuncu oldu.

VERİMLİLİK PUANI 703 OLDU

Türkiye Basketbol Ligi’nin sona ermesi ile oyuncuların istatistik bilgileri federasyonun sitesinden yayınlandı. Buna göre sezon boyunca puan toplayan oyuncuların verimlilik puanları da açıklandı. Oynadıkları maçlara ve bu maçlardaki performanslarına göre değerlendirilen oyunculardan Ormansporlu Hasan Rizvic 950 verimlilik puanı ile ilk sırada yer aldı. Konyasporlu oyuncu Marcus Hall ise 703 puan ile kendisine 4.sırada yer buldu.

KONYASPOR PLAY – OFF’TA ELENDİ

Türkiye Basketbol Ligi’nde bu sezon Konyaspor Play – Off oynama başarısı göstermesine rağmen, Süper Lig’e çıkmayı başaramadı. Ligi 7.sırada bitiren yeşil beyazlılar, Play – Off çeyrek finalinde Düzce Belediye’yi eledi ancak yarı finale Ormanspor’a direnemedi ve elendi. Çeyrek finalde Mamak Spor’u, yarı finalde Konyaspor’u, finalde ise Sigortam.Net İTÜ’yü deviren OGM Ormanspor, Süper Lig’e yükselen ikinci takım oldu. Normal sezonu lider olarak bitiren Bursaspor şampiyon olarak Süper Lig’e yükselmişti. Türkiye Basketbol Ligi’nde Edirne Spor ve Yalova Belediye son iki sırada yer alarak küme düştü.

MUHAMMED SAYDAM