Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, perşembe günü Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Manisa Futbol Kulübü ile Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu’nda karşı karşıya gelecek. Beyaz Grup’un şampiyonluk adayı ile Konya ‘da karşılaşacak olan Anadolu Kartalı, rakibini yenerek adını bir üst tura yazdırmanın hesaplarını yapıyor.

KOŞAN VE ARZULAYAN BİR TAKIM

Manisa Futbol Kulübü’nün bu sezonki performansı hakkında konuşan spor adamı Muharrem Kazer, “Takımın geçen yıldan yenilenen bir yüzü var. Koşan, arzulayan ve hedefine ulaşan bir takım. Bu noktada belli durumları iyi değerlendirdiler. Takımın kaptanı Nizamettin Çalışkan çok iyi işler yapıyor. Bu sene sezon başında kesenin ağzı da açıldığı için şampiyonluk hedefleniyor. Bunun sonucunda da iyi bir kadro kuruldu ve sonuçlarda iyi bir şekilde gelmeye başladı. İçerde veya dışarda kötü de oynasa kazanan bir takım oluştu. Bu noktada önemli olan şu olacak ‘iki işi aynı anda götürebilir mi’ orasını hep birlikte göreceğiz.” dedi.

HEKİMOĞLU TRABZON MAÇI DAHA ÖNEMLİ

Manisa Futbol Kulübü’nün kazanma alışkanlığını kazandığını ve takım oyunu oynadığını ifade eden spor adamı Muharrem Kazer, “Geçen yılki takıma sezon başında istenilen transferler yapıldı. Bu noktada hücumsal anlamda Serdar Deliktaş olsun, Nizamettin Çalışkan olsun goller atıyorlar ama bu takımda kimin gol attığı önemli değil. Takım sabırla bekliyor, disiplinden hiçbir şekilde kopmuyor. Manisa Futbol Kulübü kalesinden santrforuna kadar bir puzzle’ın parçaları gibi birbirini tamamlıyor. Burada bütün olumlu işlerin olması takımın ve kulübün amacıyla ilgili. Geçen sezon TFF 1.Lig’in kapısından dönüldü. Manisa Futbol Kulübü bu sezon aynı şeyi yaşamak istemiyor ve bunun doğrultuda ilerliyor. Takım kazanma alışkanlığını elde etti ve önde olsalar da geride olsalar da işleyen bir sistem ve takım oyunu var. Manisa Futbol Kulübü için bu hafta iki önemli karşılaşma var. Biri İttifak Holding Konyaspor maçı diğeri ise ligde oynayacağı Hekimoğlu Trabzon maçı. Manisa FK için bu iki maç sezonun geri kalanı adına işlerin rengini belli edecektir. Manisa Futbol Kulübü adına ligdeki karşılaşmalar daha belirleyici olacaktır. Konyaspor karşılaşmasını kazansa gidebildiği yere kadar gider. Ancak çok da zorlayacağını düşünmüyorum. Bence Manisa Futbol kulübü için hafta sonu oynayacağı Hekimoğlu Trabzon maçı daha önemli.” şeklinde konuştu. 

İKİ İŞİ BİR ANDA GÖTÜRMEK ZOR OLACAKTIR

Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu’nda perşembe günü oynanacak olan İttifak Holding Konyaspor-Manisa Futbol Kulübü karşılaşmasıyla ilgili düşüncelerini aktaran Kazer, “Favori olarak Konyaspor’u görüyorum. Manisa Futbol Kulübü lige asılacaktır. İki işi bir anda götürmek Manisa FK için zor olacaktır. Geniş çerçevede de bakarsak Manisa Futbol Kulübü’nün hem lig hem de Ziraat Türkiye Kupası’nı götürecek durumu yok.” ifadelerini kullandı.  

LİGE VERDİKLERİ ÖNEM ORTADA

İttifak Holding Konyaspor’un ligdeki performansı hakkında da açıklamalarda bulunan Manisa Yenigün internet sitesi imtiyaz sahibi ve spor adamı Muharrem Kazer, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Konyaspor güçlü bir rakip ve ligde son olarak da Kasımpaşa’yı mağlup etti. Konyaspor geçen sezon korkulu bir rüya gördü. Konyaspor’u sosyal medyada da takip ediyorum. Konya, geçen sezon kent olarak belli bir psikolojik baskı yaptı. Konyaspor aynı duruma bir daha düşmemek için belli ki iyi bir ders almış. Hem işin savunma boyutunda hem de hücum boyutunda işi sıkı tutuyorlar. Lige de verdikleri önem ortada.”

MANİSA FK İÇİN LİG DAHA ÖNEMLİ

Manisa Futbol Kulübü’nün İttifak Holding Konyaspor karşısına rotasyonlu bir kadro ile çıkacağını söyleyen Muharrem Kazer, “Manisa Futbol Kulübü’nün hem cezalı hem de sakat futbolcular var. Bunun yanı sıra ben teknik direktör Serkan Özbalta’nın rotasyonlu bir kadro ile Konyaspor karşısına çıkacağını düşünüyorum. Perşembe kupa maçı oyna, pazar gel ligde bir maç daha oyna. Manisa FK için Hekimoğlu Trabzon maçı daha önemli. Rakibinle aranda 10 puanlık fark var ama 6 puanlık bir maça çıkıyorsun. Ayrıca Hekimoğlu Trabzon’un 1 maç eksiği bulunuyor. Dolayısıyla Manisa Futbol Kulübü’nün lige daha önem vereceği kanısındayım.” şeklinde görüş belirtti.

İLHAN ATLI