Korona virüs nedeniyle 19 Mart’ta ertelenen spor müsabakalarıyla ilgili son karar verildi. Süper Lig ve TFF 1. Lig’in başlamasının ardından gözler 2. Lig, 3.Lig ve Bölgesel Amatör Ligi’ne çevrilmişti. 18 Temmuz’da başlatılması beklenen liglerin, oynatılmaması kararı çıktı. Liglerin tescil formatı ile ilgili kararın ise önümüzdeki günlerde verileceği açıklandı. Mevsim şartları nedeniyle hem havaların sıcak olması hem de takımların stad olanaklarının yetersiz olması akşam karşılaşmaların oynanmasını engellemişti. Bu doğrultuda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekili Mehmet Baykan, Yönettim ve İcra Kurulu üyesi Hamit Altıntop ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can yönetim kurulu üyeleri ve kulüp başkanları ile Riva’da bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıdan çıkan karar ise liglerin oynatılmaması yönünde çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Türkiye Futbol Federasyonu ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği yönetimi, Riva'da bugün, TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekili Mehmet Baykan, Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Hamit Altıntop ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp başkanlarının katılımı ile bir toplantı yapmıştır. Toplantıda kulüpler, liglerin oynanmamasını talep ederken, nasıl tescil edileceğini TFF Yönetim Kurulu'na bırakmıştır. Kulüp temsilcileri ile karşılıklı mutabık kalındığı üzere, söz konusu talebi TFF Yönetim Kurulu değerlendirmiş olup, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig, ayrıca Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'lerinin oynanmamasına karar vermiştir. TFF'nin liglerin tescil formatı ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Kararın kulüplerimiz ve Türk futbolu için hayırlı olmasını dileriz.”

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz 1922 Konyaspor, 28 hafta sonunda topladığı 33 puanla 13. sırada yer alıyordu. Bölgesel Amatör Ligi 7. Grup’ta yer alan temsilcilerimiz Akşehirspor, 22 hafta sonunda topladığı 37 puanla 5. sırada yer alırken, Konya Ereğlispor, 19 puanla 10. Sarayönü Belediyespor ise 17 puanla 14. sırada yer alıyordu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim