TFF Süper Lig’de mücadele eden ve ligde kalma adına mücadelesini sürdüren İttifak Holding Konyaspor’da takımın en golcü futbolcusu olan ve sakatlanmadan önce takımın gol yükünü çeken Ugandalı orta saha oyuncusu Forouk Miya sevinci yaşanıyor. Ligin 20. haftasında deplasmanda oynanan Antalyaspor karşılaşmasında sakatlanan Miya’nın, koronavirüs nedeniyle lige verilen arada takıma dönmesi bekleniyor. Liglerin tekrar başlaması halinde takımdaki yerini alması beklenen Miya’nın, oynanacak ilk karşılaşma olan Gençlerbirliği maçında formasına tekrardan kavuşacak. 20. haftada Antalyaspor müsabakasında sakatlanan Forouk Miya’nın maçın ardından yapılan testler sonucunda 4 ila 5 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Açıklanan karar doğrultusunda ligin 25. haftasında oynanan Malatyaspor karşılaşmasında takımdaki yerini alması beklenen Miya’nın Malatyaspor karşılaşmasından önce yapılan testinde, durumunun daha ciddi olduğu ortaya çıktı. İttifak Holding Konyaspor’dan Miya’nın sağlık durumu hakkında yapılan açıklamada, “Ugandalı orta saha oyuncumuz Forouk Miya’nın bireysel çalışmalara başladığı ancak 4-5 hafta daha takımdan uzak kalacağı.” ifade edilmişti. Miya’nın toplamda 10 hafta forma giyemeyeceği, sezonun son 3-4 haftasında ancak oynayabileceği düşünülüyordu.

MİYA’YA YARAYACAK

 TFF Süper Lig’i tüm dünyayı etkisi altına alan ve yeni tip salgın olan koronovirüs nedeniyle süresiz olarak ertelenmişti. Henüz nihai kararın açıklanmamasına karşın kulislerde liglerin, her şeyin yolunda gitmesi dahilinde Mayıs’ta başlatılması planlanıyor. Ancak salgın virüsün aksi sonuçlar çıkarması halinde ise liglerin olduğu gibi tescillenmesi iddiaları da yaygın olarak konuşuluyor. Koronavirüs nedeniyle liglere verilen bu ara en çok da İttifak Holding Konyaspor’un Ugandalı orta Saha oyuncusu Forouk Miya’ya yarayacak. 20. haftada sakatlanan ve 6 haftadır takımdan uzak kalan Forouk Miya’nın liglerin tekrar başlaması dahilinde takımdaki yerini alacağı söyleniyor.

TAKIMIN EN GOLCÜSÜ

TFF Süper Lig’de bu sezon İttifak Holding Konyaspor’un en golcü ismi konumunda bulunan Forouk Miya ligin 20. Haftasında oynanan Antalyaspor karşılaşmasında sakatlanmıştı. Forouk Miya, sakatlanmadan önce Yeşil- Beyazlı forma altında çıktığı 19 karşılaşmada 5 gol attı. Sezon başında Hırvatistan’nın Gorica takımından 3 yıllığına kadroya dahil edilen Ugandalı orta saha, Kasımpaşa maçında (2), Antalyaspor, Denizlispor, Gençlerbirliği ve Alanyaspor karşılaşmalarında ise takımı adına fileleri birer kez havalandırdı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim