1996 doğumlu yetenekli oyuncu, yaş ortalaması düşük olduğu için ilk haftalarda tecrübe sorunu yaşadıklarını ancak sonrasında toparlanarak iyi sonuçlar almaya başladıklarını belirterek ekledi;  Eğer lig biraz daha uzun olsaydı şampiyonluğa doğru giderdik!

Atiker Konyaspor’un pilot takımı Konya Anadolu Selçukspor’un sezon başında Bursaspor’un opsiyonlu olarak kiraladığı yıldız oyuncu İbrahim Serdar Aydın, genç yaşına rağmen çok tecrübeli bir isim. Aydın, 21 yaşına kadar milli takımın alt kategorilerinde 60’ın üzerinde maça çıktı. Bununla da yetinmeyen orta saha oyuncusu, Fenerbahçe, Karabükspor, Bursaspor gibi takımlarda forma giydi. Yeni sezonda da Konya’da kalmak isteyen genç yeteneğin hedefi ise Atiker Konyaspor…

EN BÜYÜK HEVESİ FUTBOL

Futbola çok küçük yaşta başladım. Küçüklüğümde futbola çok büyük bir hevesim vardı. 2005 yılında Fenerbahçe’nin altyapısında oynamaya başladım. Fenerbahçe altyapısında güzel başarıları yaşadım. O dönem bizim 1996 jenerasyonumuz çok başarılıydı. Milli takımda da başarılar yakaladım. U-15’te Avrupa şampiyonu olduk. Daha sonra Dünya Şampiyonası’nda 5. olduk. O turnuvada Dünya Şampiyonası’nda gol krallığı da yaşamıştım. Ayrıca Fenerbahçe altyapısında A2 takımında şampiyonluk sevinci de yaşadım. Ersun Yanal zamanında Fenerbahçe A takımında da 2 maça çıktım. Altyapısında yetiştiğim bir takımda 18 yaşında A takım ile maça çıkmam benim için çok gurur vericiydi. Hayallerime o an ulaştığımı hissetmiştim. Ama daha sonra Karabükspor’a kiralandım. 

OYNAYINCA DOĞRU KARAR VERDİĞİMİ ANLADIM

Tolunay hoca o dönem Karabükspor’u çalıştırıyordu ve beni çok istemişti. Karabükspor’da şanssız bir sakatlık geçirdim ve uzun bir dönem sakat kaldım. O sakatlığı yaşamasaydım her şey benim için farklı olabilirdi. Kiralıktan sonra Fenerbahçe’ye döndüğümde Vitor Pereira beni düşünmediğini söyledi. Ardından Fenerbahçe’nin Ozan Tufan transferinde takas ile Bursaspor’a gönderildim. Daha sonra Bursaspor ile 3 hafta A takım ile antrenmanlara çıktım. Daha fazla forma şansı bulmak için ben de alt ligde yer alan Yeşil Bursa’ya transferimi istedim. Fenerbahçe ve Karabük’ten sonra bir anda kendimi 3. ligde bulduğumda biraz sersemledim tabi. Ama daha sonra benim için en doğru kararın bu olduğunu anladım. Ve oynamaya başladığımda da ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlamıştım. 

HİÇ DÜŞÜNMEDEN KABUL ETTİM

Ben 13 yaşımda Fenerbahçe altyapısında oynarken Alper hoca da alt yapıda hocalık yapıyordu. Oradan bir tanışmamız vardı. Bu sezon başında bir gün Bursaspor’dayken ben ayrılmak istediğimi söyledim. Transfer sürecinde kafamda birçok soru vardı. Ardından Konya Anadolu Selçukspor’dan teklif vardı. Ve teknik direktörünün Alper hoca olduğunu bildiğim için hiç düşünmeden teklifi kabul ettim. Konya’nın da güzel bir şehir olduğunu biliyordum. Ve geldiğim için hiç pişman değilim.

LİG UZUN OLSAYDI…

Ben takıma biraz geç katıldım. Rakiplerimizin oyuncuları tecrübeli ve biraz da artık yaşını doldurmuş insanlar. Gurbetçi oyuncular ve genç oyunculardan oluşan bir takım olduğumuz için ilk başta ülke futbolunu tanıma açısından biraz zamana ihtiyacımız oldu. Ben ve birçok arkadaşım takıma yeni gelmişti. Birbirimize bir uyum sürecimiz oldu. Daha sonra biz takım olduğumuzda da galibiyet serileri gelmeye başladı. Eğer lig biraz daha uzun olsaydı şampiyonluğa doğru gidebileceğimizi düşünüyorum.

SAKARYA MAÇINDA HEM 3 PUAN HEM ÖZGÜVEN KAZANDIK

Ligin ilk yarısındaki Sakaryaspor maçı bizim özgüvenimiz açısından çok önemliydi. 8 maçlık bir kazanamama serimiz vardı. Bu seriyi Sakaryaspor karşısında bitirmek ve Silivrispor deplasmanında son dakika golü ile kazanmak özgüvenimizi yerine getirdi.

UYUM SÜRECİNİ HEMEN ATLATTIK

Gurbetçi arkadaşlarımız için burada oynamak daha zor. Onlar biraz daha yabancı kalıyorlar. Ama takımdaki diğer arkadaşlarım hiç kimseye yabancılık hissettirmiyorlar. Arkadaşlık ortamı burada çok güzel bu sayede gurbetçi oyuncularımızın uyum sürecini çok çabuk atlatabiliyorlar. 

HOCAMIZI MUTLU ETMEK İSTİYORUZ

Alper hoca’yı ilk duyduğumda maddi manevi hiçbir şey konuşmadan Konya Anadolu Selçukspor’un transfer teklifini kabul ettim. Alper hoca için buraya geldim. Her şey çok iyi gidiyor. Biz, Play – Off’a kalarak Alper hocamızı da mutlu etmek istiyoruz. 

KONYA’DA KALMAK İSTİYORUM

Benim hedeflerim her zaman yüksek oldu. Bursaspor’da istediğim değeri görmediğim için ayrıldım. Şu anda opsiyonlu sözleşmem bulunuyor. Bu opsiyonun kullanılmasını istiyorum. Konya’da mutluyum. Şehri, teknik ekibi ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Şimdilik hedefim burada kalmak. Bursaspor’da 1 senelik sözleşmem bulunuyor. Ben kalmak isterim ama işin Bursaspor tarafı var. O yüzden transfer konusunda net bir şey söyleyemeyeceğim.

EN BÜYÜK TECRÜBEYİ MİLLİ TAKIMDA KAZANDIM

Genç yaşta Milli Takım’da 60 maç oynadım. Bu milli maçlar bana çok tecrübe kazandırdı. Fenerbahçe ve Karabükspor’da oynamak da benim için mutluluk vericiydi. Bir gün daha iyi yerlerde olmak istiyorum. Hedeflerim daha yüksek. Şu anda hedefim yaşım gereği Ümit Milli Takım’da oynamak. Ama bunun için kendimi daha çok göstermeye ihtiyacım var. 

KONYA’DA YABANCILIK ÇEKMİYORUM

Konya’yı ben çok sevdim. Ben yurtdışına gittiğimde bile İstanbul’u, evimi çok özleyen biriyim. Ama burada hiç yabancılık hissetmiyorum. Ailem buraya geldiği zaman beraber geziyoruz. Mevlana’yı gezmeyi çok seviyorum. Ayrıca buradaki tesisler de çok güzel. Tesisleri de çok sevdim.

BURADA AİLE ORTAMI VAR

Bizim takımdaki arkadaşlık ortamımız gerçekten çok güzel. Gurbetçi arkadaşlarımız da var. Hep beraber sürekli gülüyoruz. Burada hiçbir sıkıntı yaşamadım. İlk geldiğim günden beri hiç yabancılık hissetmedim. Bir aile ortamı var burada.

ARKADAŞLARIMLA VAKİT GEÇİRİYORUM

Biz arkadaşlarla sürekli gezmeye gidiyoruz. Bizim 4-5 kişilik bir oyun grubumuz var. Beraber CS GO oynamaya gideriz. Onun dışında sinemaya gideriz. Yemek yeriz. Arkadaşlarımla sürekli vakit geçiriyoruz ve zaman burada çok iyi geçiyor.

MERDİVENLERİ TEK TEK ÇIKMALIYIM

Ben küçüklüğümden beri Lampard’ı ve Gerard’ı izleyerek büyüdüm. Bir gün İngiltere liginde oynamak benim en büyük hayalimdi. Ama asıl hedefim Avrupa’da oynamak. İspanya, Almanya gibi liglerde de oynamayı çok isterim. Ama merdivenleri teker teker çıkmam gerekiyor. Önce Konya’da başarılı olmak istiyorum. Daha sonra inşallah hedeflerime ulaşmaya çalışacağım.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim