2.tur’a yükselen 16 takım Çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek.
Karatay Belediyesi 11. Resmi Kurumlar arası Bahar Futbol Turnuvası’nda Grup müsabakaları tamamlandı. 6 grupta 28 kurum takımının mücadele ettiği turnuvada 6 grupta 52 maç oynandı. Bu maçlarda 310 gol atıldı. En farklı galibiyetler: Başkent Konya Hastanesi: 12-SGK Sağlık İşleri: 1; Karatay İlçe Milli Eğitim: 12-Türkiye İş Kurumu: 2; İl Özel İdare: 10-Mevlana Müze Müdürlüğü: 0; TEİAŞ:10-SGK Sağlık işleri:0 maçlarında alınırken, üç maç berabere tamamlandı. PTT Baş Müdürlüğü oynadığı iki maçta da berabere kalarak dikkat çekti.
Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımların bir üst tura yükseldiği turnuvada en iyi 3.’ler sıralamasında müthiş bir heyecan yaşandı. Bu sıralama en DSİ 4.Bölge Müdürlüğü dramatik bir şekilde elendi. Son hafta maçı olmayan DSİ, diğer maçların sonuçlarını beklemeye başlamıştı. Averajı daha kötü olan TEİAŞ ve SGK; son maçlarında kendilerine gerekli olan farka ulaşınca DSİ spor elendi. SGK Bölge Müdürlüğü, 3.’ler sıralamasında eşit averaj ve eşit golle Dr. Faruk Sükan’a son maçta bir oyuncusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle geçildi. Son maçını kazansa bir üst tura yükselecek olan PTT Baş Müdürlüğü karşılaşmaya gelemeyince, tur biletini SGK Bölge Müdürlüğü kaptı.
7 takım grup maçlarında yenilgi yüzü görmezken; Başkent Konya Hastanesi en az gol yiyen (1), Karatay İlçe Milli Eğitim en çok gol atan (33), Türkiye İş Kurumu ise en çok gol yiyen (27) takımlar oldular. Oynanan 52 karşılamada sadece DSİ 4.Bölge ve SGK Bölge Müdürlüğü takımlarından birer kişi kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Turnuva tertip Komitesi Başkanı Hüseyin Rahmi Gündüz, turnuvada 2.Tur karşılaşmalarının Pazartesi ve Salı günü oynanacağını ve kazanan takımların çeyrek finale yükseleceğini kaydederek, tüm takımlara fair play çerçevesinde başarılar diledi.
2.Tur Eşleşmeleri ise şöyle:Ceza İnfaz Kurumu-TEİAŞ, Başkent Konya Hastanesi-SGK Bölge Md., Konya Büyükşehir Belediyesi-Konya Numune Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü-Cumhuriyet Savcılığı Adliye, Karatay İlçe/Milli Eğitim Md. - Devlet Demir Yolları, Konya Eğitim Araştırma Hastanesi - Dr. Faruk Sükan Doğum Hastanesi, İl Özel İdaresi - Çumra Devlet Hastanesi, Kızılay Hastanesi - Karatay Belediyesi.
 
Editör: TE Bilişim