Türkiye’de e-spor eko-sisteminin en önemli dinamikleri arasında yer alan League of Legends de KTO Karatay Üniversitesi takımı KTO KeelOver’da başarılarından söz ettiriyor.

Bu yıl 842 takımın yarıştığı League of Legends Üniversite Ligi’nde KTO Karatay Üniversitesi takımı KTO KeelOver’da rakiplerini yenerek çeyrek finale katılmaya hak kazandı. KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Ali Ünal, Beytullah Kırmızıgül, Veysel Soylu, Ahmet Hakan Demirel, Berkem Derici, Ömer Faruk Öncel’den oluşan takım final oyunu için gün sayıyor.

KTO Karatay Üniversitesi League of Legends takımı olan KTO KeelOver Yaşar Üniversitesi League of Legends takımını 2-1, Sabancı Üniversitesi takımını 2-0, Bilkent Üniversitesi takımını ise 2-0 yenerek üst tura çıkmaya hak kazandı. 

‘ÖĞRENCİLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ’

Başarılarından ötürü takımı çalışma alanlarında ziyaret ederek tebriklerini ileten ve gerekli tüm imkânları üniversite olarak sağlayacaklarını aktaran KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “Öğrencilerimizin farklı alanda başarı göstermeleri bizleri gururlandırıyor. Dünyada hızla yayılan e-spor alanı henüz yeni bir alan, bizler de bu alanda üniversitemizi temsil eden öğrencilerimizi destekliyoruz” dedi.

Türkiye’nin her bölgesinden katılım olan League of Legends Üniversite Ligi’ne, takımların aynı üniversiteden 5 as oyuncu ve en az 1 yedek oyuncuyla dahil olması gerekiyor.  Çeyrek finaller 7, 8, 14 ve 15 Nisan tarihlerinde oynanacak. Yarı final karşılaşmaları 28 Nisan’da oynanacak ve büyük final 29 Nisan’da gerçekleşecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim