Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta temsilcimiz 1922 Konyaspor 24.hafta maçında Amedspor deplasmanına çıktı. Ligde kalma adına kritik bir maça çıkan yeşil-beyazlılar sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Yeşil Beyazlılar 2 kez geriye düştüğü maçtan 1 puanı çıkarmayı başardı

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadelesini sürdüren 1922 Konyaspor kaderini şekillendirecek önemde bir maça çıktı. 24.hafta maçında Diyarbakır deplasmanında Amed Sportif Faaliyetler ile karşılan ekibimiz Manisa maçında olduğu gibi bu maçtan da sahadan beraberlikle ayrıldı. Son maçlarda iyi oyunla çıkışa geçen Yavru Kartal, Diyarbakır deplasmanından aldığı bir puanla ligde kalma umutlarını sürdürdü.

MAÇTAN DAKİKALAR

Amedspor- 1922 Konyaspor karşılaşmasına ev sahibi ekip hızlı başladı. Karşılaşmanın 10. Dakikasında Batuhan Kurt, Amedspor’u 1-0 öne geçirdi. Yediği golden sonra oyunun kontrolünü eline alan Yavru Kartal, pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı Amed Sportif Faaliyetler’in 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. 

İKİNCİ YARI

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf ise bu sefer 1922 Konyaspor oldu. 46.dakikada son haftalarda fırtına gibi esen yeşil-beyazlıların golcü futbolcusu Seddar Karaman, takımı adına eşitliği sağladı(1-1). Yavru Kartal, attığı golden sonra daha temkinli oynamaya başladı. Ortada giden maç sonrası beklemediği bir anda 79.dakikada kalesinde golü gören 1922 Konyaspor, maçın bitimine 11 dakika kala 2-1 geriye düştü. Yediği golden sonra hemen toparlanan Yavru Kartal, tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Kurduğu baskı sonrası 83.dakikada yeşil-beyazlılar adına yine sahneye Seddar Karaman çıktı ve durumu 2-2’ye getirdi. Kalan dakikalarda da başka gol olmayınca karşılaşma 2-2’lik sonuçla noktalandı. 

6 PUANLIK MAÇTAN 1 ÇIKTI 

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta kalma adına önemli bir maça çıkan temsilcimiz 1922 Konyaspor 6 puanlık maçtan 1 puan aldı. Amed, deplasmanından aldığı bir puan sonunda rakibini geçme fırsatını değerlendiremeyen yeşil-beyazlılar aldığı bir puan sonunda haftayı 26 puanla 15. Sırada kapattı.

SPOR SERVİSİ

STAT:  Yeni Diyarbakır Stadyumu 

HAKEMLER: Süleyman Soyutürk, Serdar İla, Çağlar Öztürk 

AMED SPORTİF:   Abdulaziz Demircan, Oğuz Çetinkaya, Yüksel Kayaalp, Yiğitcan Gölboyu, Hasan Erbey, Erdem Koçal, Onur Alkan, İlker Sayan(63’Muhlis İstemi),  Murat Gürbüzerol, Üstün Bilgi, Batuhan Kurt(72’Yusuf Yağmur)

1922 KONYASPOR:  Kadem Burak Yaşar, Celal Hanalp, Seydi Kayasoy, Ahmet Önay, Candemir Aktav, Anıl Şahin, Seyid Ahmet Han,  Güray Gazioğlu( 90+2 Fuat Duran), Seddar Karaman, Ekrem Kayılıbal(89’Alperen Aydın) Mehmet Tuğrul Başkan(81’Burak Saban)

GOLLER:  Dk 10 Batuhan Kurt, dk 79 Onur Alkan(Amed Sportif),  Dk 46, 83 Seddar Karaman(1922 Konyaspor)

SARI KARTLAR: Batuhan Kurt, Yiğitcan Gölboyu, Onur Alkan, Hasan Erbey(Amed Sportif). Seddar Karaman(1922 Konyaspor)

Editör: TE Bilişim