Haber: Muhammed Saydam

Yunus Altun Konyaspor tarihinin en golcü ismi. 2 sezon giydiği yeşil beyazlı formayla tam 46 gol atarak tarihe geçti. Kartal'ın Süper Lig özlemi ile yanıp tutuştuğu yıllarda yeşil beyazlıların Kral golcüsüydü. Profesyonel kariyerinde tam 17 takımda forma giydi. Konyaspor'un en golcü oyuncusu olan Yunus Altun, Konyaspor'un Ahde Vefa programı kapsamında Konya'ya gelecek. Golcü oyuncu Konyaspor taraftarının huzurunda ödüllendirilecek.

YUNUS ALTUN'UN KONYASPOR'A GELİŞİ 

Konyaspor'un en golcü oyuncusu olan Yunus Altun, Konyaspor'a geliş ve ayrılış hikayesini Yeşil Beyaz Konya Dergisi'ne anlatmıştı. İşte o röportajdan satır başları; "Konyaspor'a Kayserispor'dan geldim. Nejat Biyediç beni çok istemişti. O yıl Konyaspor'a geldim. İlk yıl 16 gol attım. İyi bir sezon geçirdik. Finallerde elendik. Sonra Konyaspor'daki  ikinci sezonumda 28 gol attım. O sezon finallerde Adanaspor'a yenilince lige Adana çıktı. Konya'da güzel kariyerim oldu. 46 gol attım iki sezonda. Konya'da zaten beni severlerdi. Lakabım 'Süper Mario'ydu".  Konya'da çok anılarım da var. Konya halkı beni çok seviyordu. Ben stada çıkarken stadyum inliyordu. Özel taraftarım vardı. Halkın içinden biriydik. Halkla çay içerdik. Bende Erzurumlu olduğum için Konya ile kültürler yakın zaten. Bir de yaşantımızda zaten Konya ile aynı. Ben çok memnunum Konyaspor'dan. 2 yıl oynamak nasip oldu"

KONYASPOR'DAN BEŞİKTAŞ'A

Konyaspor'daki çıkışımdan sonra Beşiktaş'a imza attım. Sonra Beşiktaş'ta olmadı. Daha sonra Rizespor'a gittim. Rizespor'da gol kral oldum. Burada şampiyon olduk. Gönül isterdi ki Konyaspor'da da şampiyon olalım. Taraftarı, her şeye layık bir taraftar. Beni de çok seviyorlardı. Onlara gol krallığı hediye edebildik ama bir de şampiyonluk hediye etseydik çok daha iyi olurdu. Benim içimde Konyaspor'da şampiyonluk yaşamamak kaldı. Ben yine Konyaspor taraftarını seviyorum. 

Editör: TE Bilişim