Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, sıkıntılı bir sezon geçirse de son haftalardaki performansıyla ateş hattından kurtularak sezonu 13. basamakta tamamladı. Yeşil-Beyazlılarda birçok oyuncu bekleneni veremezken bazı oyuncular ise kötünün iyisi olarak takımda ön plana çıktı. Konyaspor camiasının tek itiraz etmediği nokta ise Farouk Miya. Takımına kritik maçlar kazandıran Ugandalı futbolcu performansıyla da takımını sırtladı.

FAROUK MİYA

Konyaspor’un şanssız bir sezonunda takıma dahi olan Ugandalı orta saha oyuncusu, ilk transfer edildiği zaman soru işareti iken sezon sona erdiğinden takımının yıldız ismi oldu. Sezonun bellii bölümünde sakatlığından dolayı forma şansı bulamayan başarılı futbolcu, pandemi dönüşü takımına 2 gol 1 asistlik performans sergiledi. Sezon geneli itibariyle de takımının en golcü ismi olan 22 yaşındaki oyuncu 8 gol 2 asistlik bir performans ortaya koydu.

DENİ MİLOSEVİC

Anadolu Kartalı’nın istikrar abidesi Deni Milosevic, bu sezon Jens Jonsson’dan sonra takımda en çok forma şansı bulan ismi oldu. Konyaspor’a 2016-2017 sezonunda transfer olan başarılı futbolcu Yeşil-Beyazlı forma ile bu sezon 32 maça çıktı. Konyaspor formasıyla bu sezon 5 gol atan Bosna-Hersekli oyuncu 1’de asist katkısında bulundu. Milosevic, attığı 5 golle de Konyaspor’a transfer olduğundan beri en golcü sezonunu yaşadı.

ÖMER ALİ ŞAHİNER

1922 Konyaspor altyapısından yetişerek Konyaspor altyapısına yükselen Ömer Ali Şahiner, bu sezon durağan bir sezon geçirdi. Konya, spor camiasının sevilen ismi olan Ömer Ali, geçtiğimiz sezonlardaki performansından biraz uzak kaldı. Yeşil-Beyazlı forma ile bu sezon 31 maça çıkan 28 yaşındaki futbolcu takımına 4 gol 2 asistlik bir performans sergiledi. Zaman zaman eleştirilen başarılı futbolcu bu sezon gösterdiği bu performansla Konyaspor’da kötünün iyisi olan isimler arasında yer aldı.

MARKO JEVTOVİC

İttifak Holding Konyaspor’un dev orta sahası Marko Jevtovic, gösterdiği performansla, istikrar sağlayan isimler arasında yer aldı. Orta sahada 8 numara pozisyonunda oynayan Sırp futbolcu, Konyaspor forması ile 3 gol attı. Bülent Korkmaz’ın takımın başına gelmesiyle ilk başlarda forma şansı bulmakta zorlanan 1.92’lik orta saha oyuncusu son haftalarda yeniden formasına kavuştu ve bu sezon gösterdiği performansla çok fazla eleştirilen isimler arasında yer almadı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim