Başkan Delihasan, burada yaptığı açıklamalarda, ”Karate Japonya kökenli bir spordur. Fakat son 10 yıllık veriler baz alındığında Türkiye dünyanın zirvesindedir” dedi. Ayrıca Delihasan, Konya hakkında açıklamalarda bulundu.

2018 yılının ilk altı ayının faaliyetlerinin ve başarılarının değerlendirilmesi için Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve yönetim kurulu üyeleri Temmuz 2018 ayı federasyon yönetim kurulu toplantısını için Konya’da gerçekleştirdi. Sille’yi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği toplantı salonunda yapılan toplantıya Federasyon Başkanı Esat Delihasan, yönetim kurulu üyeleri, Federasyon Onursal Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet yanartaş, Karate Konya İl Temsilcisi Dr. Mustafa Baltacıoğlu katıldı.

KONYA BİZİM EVİMİZ

Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan, karatenin Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na girmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Delihasan, “Federasyon olarak Konya’yı kendi evimiz olarak görüyoruz. Özellikle federasyonumuzu onursal yönetim kurulu üyesi Hikmet Yanartaş’ın daveti üzerine Temmuz 2018 ayı toplantımızı Konya’da yaptık. Ev sahipliğinden dolayı Hikmet Yanartaş’a federasyonum adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GENÇ BİR KADROYA SAHİBİZ

Milli takımı yeniden oluşturduklarını ifade eden Delihasan, "Yeni bir takım oluşturduk. Milli takımımızda yarışanların yüzde doksanı Tokyo Olimpiyatları’nı görebilecek sporculardır. Genç bir kadroya sahibiz. Alttan gelenler de devam ediyor. Bu yaş oranı daha da düşebilir. Bizim hedefimiz bütün kilolarda madalya alan bir milli takım oluşturmaktır. Şu anda da kaliteyi arttırmak için çalışıyoruz. Avrupa Oyunları'nda hedefimiz kotayı alabilmekti. Tokyo için de aynı şeyi istiyoruz. Kotayı alabilirsek madalyalar da gelir. Sporcularımıza güveniyoruz" dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim