Konya’ya motor sporlarında büyük ilgi ile takip edilen motokros parkuru yapılıyor. Sille bölgesindeki bir alanı belediyeden kiralayan motor tutkunları kendi imkanları ile hazırlıkları parkuru kısa süre sonra hizmete sunacak. Türkiye geneli yarışların yapılacağı motokros parkurunda kros severler hünerlerini sergileyecek. Parkuru yapan Konya Motokros Enduro Garaj Derneği üyeleri konuyla ilgili Konya Yenigün Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

PARKUR KISA SÜREDE HAZIR OLACAK

Konya’da güvenli bir şekilde bu sporun yapılmasını amaçlarını belirten Konya Motokros Enduro Garaj Derneği yönetim kurulu üyesi Sait Sürücü, parkurun kısa sürede hazır olacağını ifade etti. Sürücü, “Bütün üye arkadaşlarımızla beraber Konya’ya bir parkur kazandırmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin bütün illerinde ve neredeyse ilçelerinde parkur var. Yüzölçümü en büyük şehir olmasına rağmen Konya’da böyle bir parkur yoktu. İnşallah bize nasip olacak bu parkuru yapmak. Amacımız caddelerde yanlış bir şekilde enerjini atmak isteyen arkadaşlarımızı buraya davet etmek. Güvenli bir şekilde motokros yapılacak bir alan için çalışıyoruz. Kısa zamanda hazır olacak inşallah” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN SPORCULAR GELECEK

Konya Motokros Enduro Garaj Derneği üyelerinden Fatih Türkaslan ise 23 bin metrekarelik bir alanda çalışmalara başladıklarını ancak toplamda 100 bin metrekarelik bir bölgede yarışlarına yapılacağını belirtti. Türkaslan, “İsmim Fatih Türkaslan. Konya Motokros Enduro Garaj Derneği üyelerindenim. Derneğimizi 2018 yılında kurduk. Bu yıl Konya’daki motokros severlere bir parkur kazandırmak için yola çıktık. Sille civarında bulunan 23 bin metrekarelik bir araziyi Selçuklu Belediyesi’nden kiraladık. Buradaki hafriyat çalışmalarının ardından engellerin olduğu bir parkur ortaya çıkacak. Konya’da yapılacak olan parkura çevre illerden de yoğun bir ilgi olacak. Bununla ilgili dönüşler alıyoruz. Biz de Konya Motokros Enduro Garaj Derneği olarak çevre illerdeki yarışlara katılıyoruz. Gittiğimiz yerlerdeki motorsever arkadaşlarımız da merakla burada yapılacak olan parkurun tamamlanmasını bekliyor. Burası tamamlandığından Türkiye’nin her yerinden buraya motokros seven sporcular katılacak. Burada düzenleyeceğimiz yarışlara 100’ün üzerinde yarışmacının katılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SPORCU YETİŞTİRMEK İSTİYORLAR

Uluslararası alanda yarışacak sporcular yetişmesi için çaba harcadıklarını da ifade eden Türkaslan, “Biz bu işi hobi olarak yapıyoruz. Hedefimiz bu işi Konyalı genç arkadaşlarımıza da sevdirmek. Bu spora yatkın olan arkadaşlardan uluslararası alanda derece yapabilecek sporcular yetişmesini sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda Konyalı gençlerin zararlı alışkanlardan uzak durarak burada enerjilerini atarak keyifli vakit geçirmelerini temenni ediyoruz. Birkaç ay içinde buradaki çalışmalar bitecek ve yarışlara hazır olacak. Güvenli bir ortamda insanların sevdiği sporu yapması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

ARSLAN: BU SPORA İLGİ ARTARAK DEVAM EDECEK

Konya Motokros Enduro Garaj Derneği Basın Sözcüsü Mustafa Arslan ise, motor sporlarını sevdirmek için Konya’da çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Buradaki alanımız kısa süre içinde hazır olacak. Yarışlar başladıktan sonra Konyalıların da ilgisinin artacağını düşünüyoruz. Buradaki motokrosun görsel şovlarını izledikçe herkes sevecek ve bu spora yönelim artacaktır. Büyük emek harcanarak bir parkur kuruluyor buraya. Emeği olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim