Torku Konayspor'un iç sahada Gençlerbirliği karşısında alınan galibiyetin önemine dikkat çeken Seven, Konyaspor'un yükselen grafiğinden Aykut Kocaman'ın etkisine dikkat çekti. İşte Erhan Seven'in 31.hafta karşılaşmaları ile Konyaspor – Gençlerbirliği maçından izlenim ve yorumları…

Fenerbahçe'ye Trabzon'da yapılan çirkin silahlı saldırı nedeniyle ligler bir hafta oynanmamıştı. Bu nedenle 31. Hafta karşılaşmaları bu hafta arasında oynandı. Galatasaray, Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 1-0 yenerken rakipleri puan kaybetti. Fenerbahçe, kendi sahasında düşmesine kesin gözüyle bakılan Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş ise Akhisar ile oynadığı Manisa deplasmanından aynı skorla döndü. Torku Konyaspor ise Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek ligi 7. bitirmek için inadını sürdürdü.

MERSİN İDMANYURDU-GALATASARAY: 

Galatasaray, lider gittiği Mersin deplasmanından yine lider döndü. Son haftaların temposu en düşük karşılaşması oynandı diyebiliriz. Koşan futbolcular sahada sanki 'lütfen' koşuyorlardı. Zaten koşu mesafelerinde 10 bin kilometreyi aşan futbolcu sayısı iki takımda toplam 3'ü geçmedi.

Galatasaray, maçın başında Yasin Öztekin ile öne geçti. Atılan bu gol, hem Galatasaray'ın hem de Mersin'i rehavet içine soktu. Sarı-Kırmızlı ekip, zorlu deplasmanda fazla zorlanmadı. Burak yılmaz çok etkisiz bir oyun çıkardı. Gol yollarında yoktu. Burak, yaşadığı adale sakatlığı nedeniyle eskisi gibi depar atarak gol pozisyonuna giremiyor. Eski delici koşularını yapamıyor. Bu da takımın atak gücünü azaltıyor. Galatasaray, Chedjeu'nun sakatlığı nedeniyle defansın göbeğini Hakan-Semih ikilisinden oluşturdu. Bu ikili zaman zaman aksadı. Mersin'in çok istekli olmamasına rağmen elde ettiği çok net 2-3 pozisyon oldu. Ancak son haftalarda gol yemeyen Muslera kalesinde devleşti ve gol yememe serisini 4 maça çıkardı. Muslera, bu hafta sarı kart cezalısı ve Gençlerbirliği maçında yok. Galatasaray için kayıp sayılır. Ancak, Gençlerbirliği'nin Galatarasay kongre üyesi başkanı İlhan Cavcav, keşke bir-iki gün önce, 'Şampiyonun Galatasaray olmasını istiyorum' demecini vermeseydi daha iyi olacaktı. Şimdi kafalarda soru işarete oluşturdu.

Mersin ise donuk, tutuk,etkisiz ve yetersiz biç oynadı. Rıza Çalımbay, takımını ateşleyemedi. Çok etkili ileri hattına sahip olan Mersin yetersiz kaldı.

KONYASPOR- GENÇLERBİRLİĞİ: 

Galatasaray karşısında ilk onbirde oynayan 6 oyuncusunu kenara oturtarak başladı Aykut Kocaman. Ve Gençlerbirliği karşısında pozisyon vermeden, gol yemeden kapattılar maçı. Konyaspor, ligi ilk yedi arasında bitirmek için çabalıyor. Aykut Kocaman sihirli elleri değdi demiştik göreve geldikten birkaç hafta sonra. Hakikaten takım şu anda sekizinci sırada ise bu tamamen Aykut Kocaman'ın büyük katkısı ile olmaktadır. Konyaspor, Aykut Hoca'yı takımın başına getirerek çok önemli bir iş yaptı. Hoca, seneye kalır mı bilemem. Çünkü, Konya-Fenerbahçe maçında 'Aziz Yıldırım şike yapsana' diyerek 2010-2011 yılında Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna Konyaspor taraftarları çamur attı. O zaman takımın başında Aykut Hoca vardı. Hoca, bu tezahüratlara çok içerlemiş durumda. Ayrılırsa bu nedenden dolayı ayrılabilir. Konya taraftarı bu tezahüratı ile hocalarına da şike iddiasını bulaştırıyorlar ve ayıp ediyorlar.

Gençlerbirliği, Türkiye Kupası'nda Bursaspor'a elendikten sonra toparlayamadı. Kendine gelemedi. Maçın sonlarına doğru Torje'nin golüne engel olamadı. Ankara takımının kendini toparlaması lazım. Galatasaray ile oynayacaklar bu hafta. İşleri zor. Ama düştükleri yerden kalkmaları için önemli bir fırsat İstanbul deplasmanı.

FENERBAHÇE-KAYSERİ ERCİYESSPOR: 

Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Kadıköy'de Kayseri Erciyesspor ile beklenmedik şekilde 1-1 berabere kaldı. Maça golle başladı sarı-Lacivertli ekip. Henüz 2. dakikada Egemen'in kafa golüyle öne geçti. Ancak 4 dakika sonra Zou'nun golüne engel olamadı. Kalan dakikalarda gol bulamadı. Tribün kapatma cezası nedeniyle seyircisi de iyice azdı. Yakaladığı pozisyonlar oldu aslında. Sow, Webo, Diego bunları değerlendiremedi. Emenike ve Emre sakattı. Alternatifleri de azalmıştı. Son dakikalarda Diego'nun ceza sahasında içinde rakibi tarafından düşürülmesi penaltı ile cezalandırılmalıydı. Ancak Erciyes'in bir golü de ofsayt diye sayılmadı son dakikalarda. Sonuçta Fenerbahçe şampiyonluktan uzaklaşmasına neden olan iki puanı kaybetti.

Erciyes, düşmenin en büyük adayı. Ancak iyi direndi. İyi mücadele etti. Kazanmak için geldiğini gösterdi. Gol buldu ve pozisyonlar da buldu. Ancak atamadı. Erciyes son üç maçını iyi oynadı. Ancak sadece bir puan alabildi. Geç kaldılar. PTT Ligi'nde başarılar diliyorum.

AKHİSAR BELEDİYE- BEŞİKTAŞ: 

Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'nin puan kaybetmesiyle birlikte kalan 4 maçını kazanması halinde şampiyon olacak şekilde Akhisar deplasmanına giden Beşiktaş, 1-1 berabere kalarak amacından uzaklaştı. Beşiktaş maçın ilk yarısında kötü oynadı ve eski futbolcusu Mehmet Akyüz'ün golüyle yenik durumda bitirdi. İkinci yarı uyandılar. Pozisyonlar buldular. Demba Ba ile beraberliği yakaladı. Ancak çok önemli iki puan kaybetti.

Akihsar, Carlos'un cezası nedeniyle tribüne çıktığı maçta çok iyi oynadı. Başta Bilal olmak üzere tüm takımı iyi mücadele etti. Maçın sonlarında baskıyı arttıran Beşiktaş, defansta boşluklar verdi. Akhisar bu nedenle pozisyonları daha fazla buldu. Ancak gol bulamadı. Akhisar, şampiyonluk potasına yeni bir ayar vermiş oldu.

TRABZONSPOR-BURSASPOR: 

Avrupa kupalarına katılmak için çok önemli bir maç oynandı Avni Aker Stadı'nda. Trabzonspor-Bursaspor'u konuk etti. Özer Hurmacı'nın attığı golle 1-0 kazandı. Trabzonspor, böylece Avrupa macerası için önemli bir adım attı. Bordo-Mavili ekip amacına ulaşmış oldu.

Bursaspor, her maçta gol buluyordu. 66 gol atarak geldi rakibi karşısında. Ancak gol bulamadan ayrıldı. Bursaspor Avrupa kupalarına katılma cezasını bu yıl bitirmek istiyordu ancak darbe aldı. Bursaspor'da Şenol Güneş diğer maçlara göre formu düşüktü.

KASIMPAŞA- BALİKESİRSPOR: 

Kasımpaşa gel-gitli oyununu sürdürüyor. Kendi sahasında ligin son sırasındaki Balıkesirspor'a 3-2 yenildi. Kasımpaşa çok gol yiyor ve bu hastalığı Önder Özen de düzeltemedi. İstanbul ekibi 67 gol yedi. Seneye yapılması gereken en önemli şey bu takımın defans yapmasını sağlamak.

Balıkesirspor, Cihat Arslan'ı getirdikten sonra iyi futbol oynayıp, pozisyon buluyorlar. Gol de atıyorlar. Fenerbahçe deplasmanında 3 gol buldular. Kasımpaşa deplasmanında da 3 gol bularak yendiler. Ancak Cihat Hoca ile birlikte seneye Balıkesirspor, PTT Ligi'nde iyi işlere imza atabilir. Tabii ki bu kadrosunu büyük ölçüde korursa…

KARABÜKSPOR- ESKİŞEHİRSPOR: 

Karabükspor, son haftalarda kendi sahasında oynadığı maçları kazanarak lige tutunmaya çalışıyordu. Eskişehirspor karşısına da galibiyet parolasıyla çıktılar. Golü de buldular. Ancak maçın ikinci yarısının hemen başında iki gol yiyince moraller bozuldu. Ahmet'le hemen cevap de verdi. Ancak yarım sata gol bulamadı. Karabük, böylece düştü.

Eskişehirspor, son haftalarda başarılı futbolunun sürdürdü. Sonuçlar da alıyordu. Karabük deplasmanında amacına ulaştı.

GAZİANTEPSPOR-ÇAYKUR RİZESPOR: 

Gaziantepspor, hedefine ulaşmanın rahatlığıyla çıktığı maçı kaybetti. Kırmızı-Siyahlı ekip maça çok konsantre olamadı. Birkaç gün önce Ankara'da Beşiktaş ile oynadığı maçı berabere bitirmişti. Ancak Rize'ye yenilmekten kurtulamadı.

Rizespor ise, kümede kalma konusunda çok önemli bir galibiyet aldı.  5 maçtır kaybeden Yeşil-Mavililer Antep'i 2-1 yenerek kümede kaldığını ilan etti. Hikmet Karaman geldikten sonra Karadeniz ekibi toparlandı ve kümede kaldı.

BAŞAKŞEHİR-SİVASSPOR: 

Başakşehirspor, Avrupa kupalarına katılma konusunda çok önemli bir galibiyet aldı. Mehmet ve Semih gibi iki golcüsüyle hedefe ulaştı. Semih'in golü harikaydı. Başakşehirspor, bu yıl her yönüyle Avrupa'ya gitmeyi hak ediyor.

Sivasspor, öne geçtiği bir maçı daha kaybetti. Kırmızı-Beyazlılar maçın ikinci yarısında çok kötü oynadı. Ve hak ettiği bir yenilgi aldı.

Editör: TE Bilişim