LİGE KÖTÜ BAŞLANGIÇ

Sezona kötü bir başlangıç yapan Kayserispor ilk 9 maçta galibiyet alamamıştı. İlk galibiyetini 10. Haftada Fenerbahçe karşısında alan Sarı-Kırmızılılar, daha sonra oynadığı 1 maçta da sadece 1 galibiyet alabildi. İlk yarının sonunda sadece 10 puan toplayan Kayserispor’da yaşanan yönetim ve teknik heyet değişikliği büyük etki etti. İç Anadolu ekibi asıl çıkışını ise ikinci yarıda gerçekleştirdi.

BİR ANDA ÇIKIŞA GEÇTİ

21. hafta sonunda 12 puanla ligin dibine demir atan Kayserispor’un en yakın rakibi ile de puan farkı 4’e çıkmıştı. O haftadan itibaren çıkışa geçen Kayseri ekibi 9 maçta 19 puan kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Son 3 maçını kazanan Kayserispor bu süreçte Beşiktaş, Sivasspor, Gençlerbirliği, Yeni Malatyaspor, Göztepe, Denizlispor gibi takımları mağlup etmeyi başardı.

ALKIŞLAR BERNA BAŞKANA

Yöntemi geldikten sonra takımdaki havayı pozitife çeviren ve takımın ligde kalması için büyük mücadele veren Kayerispor Başkanı Berna Gzöbaşı, başarının en büyük mimarı olarak görülüyor. İlk kez Süper Lig’de bir takımın başına bayan başkan gelmesi ve başarılı olması ise spor camiası tarafından dikkatle takip ediliyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim