Yarı finale Arsenal ve Atletico Madrid’in yanı sıra Atiker Konyaspor’un grubunda yer alan Salzburg ve Marsilya takımları çıkmayı başardı. Yarı final eşleşmeleri bugün belli olacak.

SALZBURG FARKLI GEÇTİ

Atiker Konyaspor’un da bulunduğu I Grubu’nu lider tamamlayan Avusturya’nın Redbull Salzburg takımı çeyrek finalde güçlü İtalyan ekibi Lazio’yu eleyerek adını yarı finale yazdırdı. İlk maçta rakibine 4-2 mağlup olan Avusturya temsilcisi evinde oynadığı karşılaşmayı 4-1 kazanmayı bildi. Salzburg’a turu getiren golleri Dabbur, Amadou Haidara, Hwang Hee-Chan ve Stefan Lainer kaydetti. Carl İmmobile’nin golü ise Lazio’ya yetmedi.

Redbull Salzburg Son 32 Turu’nda İspanya’nın Real Sociedad, Son 16 Turu’nda ise Alman devi Borussia Dortmund’u elemişti. UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale yükselerek büyük bir başarıya imza atan Salzburg I Grubu’nda oynanan Konya’daki maçta Konyaspor’u 2-0 yenmeyi başarırken Avusturya’da oynanan karşılaşma golsüz berabere tamamlanmıştı.

‘SON SANİYE MARSİLYA’

LEİBZİG’İ DE GEÇTİ

Çeyrek finalin bir diğer maçında ise Atiker Konyaspor’dan son saniye beraberliği kurtardıktan sonra zor da olsa gruptan çıkmayı başaran Fransa’nın Marsilya takımı, evinde son dönemde yükseliş gösteren Alman takımlarından RB Leipzig ile karşılaştı. İlk maçı 1-0 kaybeden Marsilya Stade Vélodrome’da oynanan maçı 5-2 kazanmayı bildi ve yarı finale adını yazdırdı. Leipzig, bir dönem Galatasaray'da forma giyen Bruma'nın 2. dakikadaki golüyle öne geçti. Fakat Marsilya, Stefan Ilsanker'in (kendi kalesine) 6, Bouna Sarr'ın 9 ve Florian Thauvin'in 38. dakikada golleriyle soyunma odasına 3-1 üstün gitti. Gol düellosu ikinci yarıda da devam etti. Olympique Marsilya, Leipzigli Jean-Kevin Augustin'in 55. dakikadaki golüne, 5 dakika sonra Dimitri Payet ile cevap verdi.

Olympique Marsilya, Hiroki Sakai'nin 90+4'üncü dakikadaki golüyle maçı 5-2 kazandı ve 2003-04 sezonundan beri ilk kez Avrupa Ligi'nde yarı finalist oldu.

ŞANS GOLÜYLE GRUPTAN ÇIKMIŞTI

14 yıl aradan sonra adını Avrupa Ligi’nde yarı finale yazdıran Marsilya, Atiker Konyaspor’un da bulunduğu I Grubu’ndan bir üst tura yükselmişti. Grupta, Fransa’da oynanan ilk maçı 1-0 kazanan köklü Fransız temsilcisi Konya’da oynanan maçta ecel terleri dökmüştü. Skubic’in attığı gol ile yenik duruma düşen Marsilya son saniyede Moke’nin kendi kalesine attığı gol ile ülkesine 1 puan ile dönmüştü. Bu beraberlik sayesinde 8 puanla Salzburg’un ardından gruptan çıkmayı başaran Marsilya, Son 32’de Braga’yı, Son 16’da ise Athletic Bilbao’yu eledi.

YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim