Rakibi karşısındaki en son galibiyetini 2007 yılında alan Yeşil-Beyazlılar o tarihten beri kazanamıyor.12 yıldır İstanbul temsilcisine karşı galibiyet alamayan Anadolu Kartalı bu şanssızlığını kırmak istiyor.. O maçtan sonra oynanan 16 maçın 9’unu kaybeden Yeşil Beyazlılar, 7 kez sahadan beraberlikle ayrıldı. Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor bugün deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. Zorlu mücadele öncesinde iki takımın arasında oynanan maçlara bakıldığında Konyaspor’un rakibine şansının tutmadığı görülüyor. Anadolu Kartalı son olarak 2007 yılında mağlup ettiği rakibini 12 yıldır yenmeyi başaramadı.

15 MAÇTIR KAZANAMIYOR

2007-2008 sezonunun ilk yarısında rakibi ile karşılaşan Konyaspor, maçı 3-2 kazanmayı başarmıştı. Bu maçın ardından iki takım arasında 15 maç oynandı. Konyaspor bu maçların hiçbirinde kazanmayı başaramadı. En başarılı olduğu dönemlerde bile rakibi karşısında varlık gösteremeyen Konyaspor, bu maçların 9’unda sahadan mağlubiyetle ayrıldı. İki takım arasında oynanan 6 karşılaşmada ise kazanan çıkmadı.

SON 5 MAÇTA 4 PUAN ALDI

Süper Lig’de sıkıntılı bir sezon geçiren İttifak Holding bu kritik karşılaşmaya galibiyet parolasıyla çıkacak. ligde kalma adına kritik bir karşılaşmaya çıkacak olan Anadolu Kartalı, kazanarak hem ligde kalma umutlarını sürdürmek istiyor hem de 12 yıldır yenemediği rakibini yenerek bu seriye son vermek istiyor. Ligde 30 puanla 17. sırada bulunan İttifak Holding Konyaspor, son 5 maçta 3 mağlubiyet 1 beraberlik ve 1’de galibiyet alarak 4 puan topladı ve ligin dibine demir attı. Kalan maçların hepsine final gözüyle bakan İH Konyaspor yarınki maçı kazanmanın hesaplarını yapıyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim