Süper Lig’de 6. Hafta geride kaldı. Temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor 6 maçta topladığı 9 puanla 6. sırada yer aldı. Son olarak Kayserispor’u sahasında 2-1 mağlup eden Konyaspor, ilk 6 haftadaki istatistikleri ile dikkat çekiyor. Verilere yansıyan rakamlara göre Konyaspor yaygın kanının aksine hücumcu yöne ile dikkat çekiyor. 

RAKİP SAHADA EN FAZLA PAS YAPAN TAKIM

Konyaspor’un genel olarak savunma yaptığı ve oyunu kendi sahasında kabullendiği algısını ilk 6 hafta sonunda ortaya çıkan istatistikler yalanladı. Konyaspor kendi sahasın pas sıralamasında 8. Sırada yer alırken, rakip sahada pas sayısında ise Süper Lig’in lideri.

En fazla rakip sahada pas yapan takım olan Konyaspor’un hücum sırasında kendi sahasında beklemeden hızlı bir şekilde rakip sahaya yerleştiği rakamlarla ortaya çıkmış oldu. 

EN FAZLA ŞUT ÇEKEN 2. TAKIM

Rakip sahada en fazla pas yapan takım olan Konyaspor’un bir başka dikkat çeken istatistiği ise Süper Lig’in en fazla şut çeken 2. takımı olması. Fenerbahçe’nin lider olduğu şut sıralamışında Konyaspor, Süper Lig’deki birçok iddialı takımı geride bıraktı. 

Rakip sahada en fazla pas yapan ve en fazla şut çeken takımlardan biri olan Konyaspor’un hücum istatistiklerindeki yükseliş gözlerden kaçmadı. 

EN FAZLA TOPUN OYUNDA KALDIĞI MAÇLAR KONYASPOR MAÇLARI

Topun oyuncu kalma süresi Süper Lig’in en çok tartışılan taraflarından biri. Avrupa’nın üst düzey liglerine göre topun oyunda kalma süresi Süper Lig’de çok düşük. Konyaspor maçlarında ise bu süre giderek yükseliyor. Rakibinin oyununu bozmak yerine kendi oyununu oynamaya çalışan Konyaspor’un bu arzusu rakamlara da yansıyor. 

PASIN EFENDİSİ KONYASPOR

Konyaspor’un pas istatistikleri Süper Lig’e damga vurmuş durumda. Toplam pasta Süper Lig’de 3. Sırada olan Konyaspor, isabetli pasta da 3. konumda bulunuyor. 3. Bölgede pas istatistiklerinde ise Yeşil Beyazlılar Süper Lig’de ikinci sırada. 

SPOR SERVİSİ  

Editör: TE Bilişim