Bank Asya 1. Lig’de zirve mücadelesi veren Konyaspor, 16 haftalık 2011-2012 sezonunun ilk yarısında 3 kırmızı, 41 sarı kart gördü. Yeşil-beyazlı takımın tecrübeli kaptanı Erdinç Yavuz, 6.haftada iç sahada oynanan Kartalspor ve 8.haftada yine iç sahada oynanan Karşıyaka maçlarında kırmızı kart ile oyun dışı kalırken, Alvaro Mejia Perez 8 sarı kart görerek iki kez cezalı duruma düştü. Bank Asya 1.Lig’de 2011-2012 sezonunun 16 maçlık ilk yarısında forma giyen 20 oyuncudan 13’ü kart görürken, iç sahada 6.haftada oynanan Kartaspor ve 8.haftada oynanan Karşıyaka maçlarında kırmızı kart ile oyun dışı kalan takım kaptanı Erdinç Yavuz yeşil-beyazlı ekibin en hırçın oyuncusu oldu.
Geride kalan 16 haftada 8 sarı kart görerek iki kez cezalı duruma düşen ve forma giyemeyen İspanyol oyuncu Alvaro Mejia Perez’in yanı sıra takım kaptanlarından Hakan Aslantaş’a 1 kırmızı 7 sarı kart çıktı. Konyaspor’ da 2011-2012 sezonunun ilk yarısında oynanan maçlarda oyuncuların gördüğü kartlar şöyle: Selim Ay (2 sarı kart), Ali Dere (1 sarı kart), Alvaro Mejia Perez (8 sarı kart), Ercüment Kafkasyalı (1 sarı kart), Recep Aydın (4 sarı kart), Serkan Şahin (4 sarı kart), Erdinç Yavuz (2 sarı kart, 2 kırmızı kart), Hakan Aslantaş (7 sarı kart-1 kırmızı kart), Mariusz Pawelek (3 sarı kart), Marcin Robak (2 sarı kart), Serbay Yağız (2 sarı kart), Mahamoudou Kere (2 sarı kart), Muhammet Yürükuslu (3 sarı kart).
KARTAL DİNLENMEDE
Konyaspor’da devre arası izini yarın sona erecek ve ikinci yarı hazırlıklarına Pazartesi günü Antalya’da başlanacak.  Ligin ilk yarısında başarılı bir performans göstererek devreyi 27 puanla, zirve takımlarının 3 puan gerisinde 6. sırada kapatan yeşil-beyazlı takımda ikinci yarı hedefi, zirve takımlarının peşini bırakmamak ve Süperi lige yükselmek. Transfere yasağı nedeniyle kadrosunu alt yapıdan yetişen gençlerle takviye ederek yola çıkan Kartallar, Pazartesi günü Limak Arcadia otelde toplanarak çalışmalara başlayacaklar. Konyaspor, 8 Ocak 2012 Pazartesi günü sona erecek kampta ikisi yabancı biri Türk takımları ile toplam 3 özel karşılaşma oynayacak.
Konyaspor’da; Perez Adanaspor, Pawelek, Robak, Gökhan, Hakan ve Serkan ise Göztepe maçından sonra izine ayrılmıştı. Kere ile birlikte diğer futbolcular ise Perşembe günü yapılan Şekerspor kupa maçından sonra izine çıkmıştı. Hakan ve Gökhan’ın ayrılmak istemesine karşın kadroyu korumayı amaçlayan Konyaspor yönetiminin hedefi, transfer yasağının kaldırılması halinde kadroyu koruyarak 2-3 yeni transferle takviye yaparak şampiyonluğa oynamak. Bilindiği gibi Konyasporlu futbolculardan Hakan’a Karabükspor, kaleci Pawelek’e ise Antalyaspor transfer teklifinde bulundu. Gökhan’a ise şu ana kadar resmi biri teklif gelmediği öğrenildi.
 
Editör: TE Bilişim