Yapılan açıklamada, “Atiker Konyaspor Kulübü olarak Rizespor yönetiminin yapmış olduğu basın toplantısında futbolcumuz Uğur Demirok hakkında yapılan suçlamalar neticesinde açıklama yapma zarureti hâsıl olmuştur.
Bilindiği üzere Rizespor Kulübü ile iyi ilişkilerimiz mevcuttur. Taraftarlarımız arasında da Rizespor camiasından sitayişle bahsedilmektedir. Bu ilişkinin sağlam temeller üzerine devam etmesi Konyaspor camiasının da ortak düşüncesidir. Ancak Rizespor Kulübü yöneticileri tarafından yapılan açıklamalar, suçlamalar ve ithamlar gerçekçi olmamakla birlikte üzücüdür. Hiçbir gerekçe bir futbolcunun bir başka futbolcuya yumruk atmasını makul ve masum gösteremez. Nitekim Atiker Konyaspor’umuzun futbolcusu Uğur Demirok’un bu konudaki beyanı bizim için her açıklamadan ve suçlamadan daha değerlidir. Uğur Demirok, hiç kimseye bahse konu suçlamayı gerektirecek bir harekette bulunmamıştır. Suçlamaların zan üzerine kurulduğu aşikârdır. Futbolcumuzla ilgili geçmişten gelen husumet ve öfke iddia edildiği gibi 76. dakikada değil, takımımız ısınmaya çıktığı anda başlayıp maçın sonuna kadar devam etmiştir. Sonucunda da bir futbolcunun bilerek, isteyerek ve öfkeyle attığı yumrukla son bulmuştur. Bu yumruğa neden olan hareket ise maçın başından itibaren başka bir takım üzerinden gösterilen haksız tepkiye oyuncumuzun “Ben Atiker Konyaspor’un futbolcusuyum” diyerek formasını göstermesi ve hangi takım için ter akıttığını hatırlatmasıdır.
Her ne olursa olsun şiddetin savunmasını yapmak ve bu yönde kişileri/kitleleri teşvik etmek yöneticilerin işi olmamalıdır. Böyle bir müsabakanın sonunda atılan yumruk nedeniyle Rizespor Kulübü’nün özür dilemesi ya da üzgün olduklarını ifade etmeleri gerekirken, hedef saptırarak oyuncumuzun suçluymuş gibi lanse edilmesi hukukumuza gölge düşürmüştür.
Öte yandan Uğur Demirok maçtan sonra sağduyulu hareket etmiş ve sahaya çıkarak yeni bir infiale neden olmak yerine karşılaşmanın hakemini tünelin girişinde uzun süre beklemiştir.
Atiker Konyaspor Kulübü olarak, Rizespor Kulübü ve camiasıyla ilişkilerimizin aynı düzeyde devam etmesi en büyük arzumuzdur. Lokal olayları genele yaymak doğru değildir. Bu konularla ilgili ceza mercii de bellidir. Böylesi durumlarda yapılacak her açıklamanın ve suçlamanın camiaları huzursuz edeceğine özellikle dikkat çekerek konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadeleri yer aldı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim