Ligin ilk haftasında konuk ettiği Ankaragücü’ne karşı iyi bir futbol ortaya koymasına rağmen gol atamayan Konyaspor’da gözler Galatasaray maçına çevrildi. Yeşil beyazlı takımda bu önemli maçın hazırlıkları devam ederken, deplasmanda alınacak 3 puanın hesapları yapılıyor. Anadolu Kartalı, deplasman deviremediği Galatasaray’ı yenerek hem makus talihine son vermek hem de ligde çıkışa geçmek istiyor. Öte yandan Konyaspor’un bu hafta karşılaşacağı Galatasaray’a PFDK’dan ceza verildi.

GALATASARAY HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Konyaspor, Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçı hazırlıklarına yaptığı antrenmanla devam etti. Konyaspor, Galatasaray maçı hazırlıklarını Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın gözetiminde sürdürüyor. Çalışmaların ilk bölümü salonda yapıldı. Buradaki çalışmada iki gruba ayrılan futbolcular ısınma ve ağırlık çalışması yaptı. Daha sonra sahaya çıkan futbolcular, çabukluk hareketleri ve tempolu koşu çalışması gerçekleştirdi. Antrenman taktik çalışma ve çift kale ile sona erdi. Temsilcimizde çalışmalar bugün sabah da devam edecek.

TEK HEDEFİ GALİBİYET

Konyaspor, deplasmanda karşılaşacağı Galatasaray’ı yenerek ligde kendine üst sıralarda yer bulmak istiyor. Yeşil beyazlı takım, tarihi boyunca İstanbul ekibi deplasmanda yenemedi. Anadolu Kartalı, sarı kırmızılı takımı son olarak 2002-2003 sezonunun ilk haftasında iç sahada oynadığı karşılaşmada mağlup etmişti. Geçtiğimiz sezon 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Konyaspor, maçtan 1-1 beraberlikle ayrılmıştı. Konya’da oynanan sezonun ikinci maçı ise 0-0 sona erdi. 

GALATASARAY’A PFDK’DAN CEZA

Ligin ilk haftasında deplasmanda Denizlispor ile karşılaşan ve sahadan 2-0 mağlup ayrılan Galatasaray, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. PFDK toplantısının ardından sarı kırmızılı kulübe para cezası verildi. Yapılan açıklamada, “Galatasaray A.Ş.'nin, 16.08.2019 tarihinde oynanan Yukatel Denizlispor-Galatasaray A.Ş. Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 15.000.-TL Para Cezası ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir” denildi.

SPOR SERVİSİ