Son dönemde Türk futboluna yerleşen ve yıldız oyuncu transferlerini yansıtmak için kullanılan ‘çilek’ tabiri, Konyaspor’da şekil değiştirdi. Yeşil beyazlılar, düğünlerde özel davetlilere sunulan ve misafirleri oldukça mutlu eden ‘denizaltı’ gibi, Konyaspor taraftarına hem kendini özel hissettirecek hem de memnun edecek bir yıldız oyuncu transferi için kolları sıvadı

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor transfer çalışmalarına devam ediyor. Kaleci Patrik Carlgren ve Traore ile anlaşma sağlayan yeşil beyazlılar, sağ bek alternatifi için Zeki Yavru, orta saha için Mehdi Bourabia ve sol kanat için ise Yusuf Erdoğan ile temasa geçmişti. Bu oyunculara da kısa sürede imza attırmayı planlayan Anadolu Kartalı, takımdan ayrılan Mehmet Uslu’nun yerine transfer yapılıp yapılmaması noktasında, teknik heyetin raporu beklenecek. Takı dönmesi beklenen Abdulkerim Bardakçı ve Anadolu Selçukspor’dan Özkan Taştemur için teknik direktör Mustafa Reşit Akçay olumlu rapor verirse sol bek transferi yapılmayacak.

SANTRAFOR VE STOPER KAMPA YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILACAK

3 Temmuz’da Konya’da yeni sezon hazırlıkların başlayacak olan Konyaspor, transfer yapmayı planladığı stoper ve santrafor için çalışmalarını sıklaştırdı. Yönetim önümüzdeki günlerde bu iki bölgeye takviye yaparak kampa yetiştirmeye çalışacak. İki transferin kampa kadar bitmemesi durumunda, oyuncu tipleri için teknik ekipten yeni rapor istenecek.

ÇİLEK DEĞİL DENİZALTI

2012 yılında dönemin Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın gerekli bölgelere transferi tamamladıktan sonra taraftarı memnun edecek bir oyuncuyu kadrolarına  katmak istediklerini ifade etmek için “pasta tamam, sıra pastanın çileğinde” açıklaması yapmıştı. Bu açıklamanın ardından ‘çilek’ tabiri yıldız transferini tanımlamakta kullanılır oldu. Ancak taraftarını memnun etmek için kolları sıvayan Konyaspor çilek yerine ‘denizaltı’ tabirini tercih ediyor. Konyaspor’un 10 numara bölgesine yapmayı planladığı yıldız transferi, Konya düğünlerinde özel misafirlere ikram edilen denizaltı gibi, Konyaspor taraftarını memnun edecek ve kendini özel hissettirecek. Bütün bölgelerin transferi tamamlandıktan sonra ‘denizaltı transferi’ için harekete geçecek olan Konyaspor, hem taraftarını heyecanlandırmak istiyor hem de gündemi belirlemeye niyetli görünüyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim