Onuachu geri dönüyor Onuachu geri dönüyor

Süper Lig’de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Trendyol Süper Lig’de 23’ncü haftasında temsilcimiz Anadolu Kartalı Konyaspor, kendi evinde ligin güçlü ekiplerinden Başakşehir Futbol Kulübünü ağırladı. Bu sezon Teknik Direktör Omerovic, yönetiminde ateş hattından uzaklaşmak isteyen yeşil beyazlıların her maçı final niteliğinde önem taşıyor. Konyaspor kendi sahasında Başakşehir ile öne geçmesine rağmen sahadan 3-2 yenik ayrıldı. Konyaspor’un golleri 8 ve 14’de Louka Prip’ten geldi. Başakşehir’in gollerini ise 67, 79 ve 90+2’de Piatek’den geldi.

Yeşil beyazlılar Teknik Direktör Fahridun Omerovic, yönetiminde Başakşehir karşısına; Deniz Ertaş, Uğurcan Yazgılı, Metehan Mert, Flip Damjanovic, Guilherme Stya, Steven Nzonzi, Soner Dikmen, Alexandru Cicaldau, Marlos Monero, Lokua Prip, Sokol Cikalleshi ile sahaya çıktı. Konuk ekip Başakşehir ise Konyaspor karşısına; Volkan, Dubois, Duarte, Ba, Opoku, Onur, Berkay, Aleksic, Deniz, Berkay Aydoğmuş, Piatek ile sahaya çıkan taraf oldu.

İLK YARI

Maça iyi başlayan taraf ise ev sahibi takım Konyaspor oldu. Yeşil beyazlılar özellikle ilk 20 dakikada önde basan bir futbol anlayışı ile oynadı. 8. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Cikalleshi'nin pasında ceza sahasında topla buluşan Prip, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0. 13. dakikada ceza sahası içinde N'Zonzi'nin indirdiği topa yükselen Damjanovic'in kafa vuruşunda top direkten döndü. 14. dakikada yeşil beyazlılar farkı 2'ye çıkardı. Moreno'nun sol kanattan yerden ortasında Cikalleshi'nin üstünden atladığı topu önünde bulan Prip, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0. 25. dakikada N'Nzonzi'nin indirdiği topa hareketlenen Prip'in ceza yayı üzerinden şutunda kaleci Volkan Babacan topu güçlükle çeldi. 34. dakikada Dubois'un pasında Deniz Türüç'ün kaleyi çaprazdan gören noktadan vuruşunda kaleci Deniz Ertaş, topu kornere çeldi. Karşılaşmanın ilk yarısı yeşil beyazlıların 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Konyaspor ilk yarıyı 8 ve 14’te Prip’in attığı gollerle 2-0 önde kapatmasını bildi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarı ise karşılıklı ataklarla başladı. 54’de Moreno’nun ceza sahası dışından çektiği şut üstten auta çıktı. 56’da Başakşehir geldi. Ceza sahası içine gelen ortaya vuruş yapan Pıatek’in kafa vuruşu az farkla dışarı gitti.62’de Deniz  Türüç’ün ceza sahası sağ çaprazdan çektiği şutu kaleci Deniz Ertaş son anda çeldi. 66’da Başakşehir penaltı kazandı. VAR tavsiyesi ile pozisyonu inceleyen Alper Akarsu tartışmalı bir penaltı verdi. Topun başına geçen Pıatek penaltıyı gole çevirdi. Başakşehir durumu 2-1're getirdi. 79’da Başakşehir beraberliği yakaladı. Deniz Türüç’ün sağ çaprazdan içeriye gönderdiği topa düzgün bir vuruş yapan Piatek durumu 2-2’ye getiren golü attı. Gol yedikten sonra rakip kaleye yüklenmeye çalışan Konyaspor 86’ya kadar net bir pozisyon üretemedi. 85’de önünde seken topu kaleye vuran Uğurcan Yazgılı’nun şutu üstten auta gitti. 87’de Ndao’un içeriye kestiği topu bekletmeden vuran Cicaldau’nun şutu savunmadan döndü. 88’de Başakşehir’in sol çaprazdan ani geliştirdiği ortaya düzgün bir vuruş yapan Piatek’in kafasını Deniz Ertaş son anda çeldi. Başakşehir 90+2 de Piatekin sağ çaprazdan ceza sahası dışından çektiği şut ağlarla buluştu. Böylece Konyaspor sahadan 3-2 mağlup ayrılan taraf oldu.

SAMET AKTAŞ

Editör: Samet Aktaş