Atiker Konyaspor’da Abdou Razzack Traore sevinci yaşanıyor. Geçen sezon başında ayağı kırılan ve 1 yıldır sahalardan uzak kalan Abdou Razzack Traore’nin sahalara dönüşünün zor olacağı, hiçbir zaman eski günlerine dönemeyeceği konuşuluyordu. Kamp öncesi sağlık heyetinin de olumsuz rapor verdiği deneyimli oyuncu kamp performansı ile herkesi şaşırttı. Verim alınamayacak olması durumunda yolların ayrılması gündeme gelen Traore sahalara beklenenden çok daha iyi durumda ve bu durum teknik heyetin yüzünü güldürdü.

1 YILDIR OYNAMIYOR

Atiker Konyaspor’da Traore geçen sezonun en önemli transferlerinden biriydi. Süper Kupa’da attığı gol ile sezona damga vuracağının sinyallerini veren golcü futbolcu ligin ilk maçındaki Trabzonspor maçında ayağı kırıldı. Devre arasında sakatlığı yeniden nükseden Traore 1 yıldır sahalardan uzak kalıyor. 

DÖNÜŞÜ ZOR OLACAK

Konyaspor yönetimi transfer çalışmalarına başlamadan önce sakat oyuncuların son durumu için sağlık ekibinden rapor aldı. Gelen raporda Traore’nin durumu ile ilgili çok do olumlu noktalar yoktu. Deneyimli oyuncunun yaşadığı ağır sakatlıktan (Parçalı kırık) sonra adaptasyon sürecinin uzun sürebileceği, fiziksel olarak hazır hale gelse bile psikolojik olarak tam hazır hale gelmesinin zor olduğu düşünülüyordu. Ancak beklendiği gibi olmadı.

DOKTORLARI ŞAŞIRTTI

Burkina Fasolu oyuncu Bolu kampına damgasını vurdu. Fizik olarak beklenenden iyi durumda olan Traore, psikolojik olarak da sakatlık sürecini en az zararla atlattığını gösterdi. Bu gelişme teknik heyetin de yüzünü güldürdü. Teknik direktör Rıza Çalımbay, Traore’nin durumundan duyduğu memnuniyeti yönetime iletti.

YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim