Torku Konyaspor'un sportif direktörü Murat Erdoğan, Serkan Kırıntılı ve Emre Can Atila'nın imza töreninden sonra yaptığı açıklamalarda, transfer çalışmaları ve spor kamuoyunun beklentileri hakkında konuştu. Konyaspor'u '3 istanbul takımı' ayarında gördüklerini belirten Erdoğan, nokta transfer için çaba harcadıklarını söyledi

Süper Lig'deki temsilcimiz Torku Konyaspor'da transfer hareketliliği sürerken iki yerli oyuncuyla daha mukavele imzalandı. Murat Erdoğan'ın, "Biz Konyaspor'u Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ayarında görüyoruz." demeci dikkat çekti.  Yapılan imza töreniyle Emre Can Atila ve Serkan Kırıntılı'yı kadrosunda dahil eden Torku Konyaspor'un sportif direktörü Murat Erdoğan imza töreni sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Sol bek transferinde sona yaklaştıklarını belirten Erdoğan, yerli bir santrafor ile görüştüklerini söyledi. Yıldız transfer konusuna değinen sportif direktör, "taraftarımızın içi rahat oldun." dedi. 

SOL BEK AN MESELESİ

Yapılan transferlerde nokta atışı yapmak istediklerini belirten Murat Erdoğan, sol beke alınacak oyuncuda sona yaklaşıldığının altını çizen Erdoğan, "Transfer çalışmalarımız sürüyor. Sol bek transferinde sona yaklaştık diyebiliriz. Son bir görüşme daha yapacağız. Bunun için önümüzdeki günlerde bir Avrupa seyahatine çıkmamamız gerekecek. Bu görüşme sonucunda sol bek transferimiz netlik kazanacak." dedi. Yerli santrafor konusuna açıklık getiren Murat Erdoğan, "Yerli bir santrafor ile görüşmelerimiz sürüyor. Ancak oyuncunun takımı ile sözleşmesi devam etmekte. Bu nedenle biraz daha bekleyeceğiz. Çünkü oyuncunun şimdiki hocası son bir kez daha kampta görmek istediğini söyledi. Oyuncunun kamptan dönmesini ve hocasının son kararı vermesini bekleyeceğiz. Ancak o isim olmadığında en az onun kadar kaliteli yabancı isimler gündemimizde var." diyerek, önceliklerinin yerli oyuncu olduğunu belirtti.

"TARAFTARIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN"

Transferde aceleci olmadıklarını söyleyen ve nokta atışı yapmak istediklerini belirten sportif direktör Murat Erdoğan, "Transferde biraz daha bekleyeceğiz. Ancak bu bekleyişin sonu güzel olacak. Biliyorsunuz transferde acele eden kulüpler sıkıntı yaşar. Biz soğukkanlı davranacağız. Çünkü hedefimiz, Konyaspor'u bir üst gruba taşıyacak isimleri kadroya katmak. Bu nedenle çok acele etmiyoruz.Transfer çok kolay. Avrupa ve Türkiye'de pek çok oyuncu var bonservisi elinde olan, ya da düşük bonservise sahip. İstediğiniz an bu oyunculara imza attırabilirsiniz. Ama biz Konyaspor'u Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ayarında gördüğümüz için buraya layık oyuncular taşımaya çalışıyoruz. Belki üstü süte bombalar patlatmıyoruz ama taraftarımız emin olsun ki nokta transferler için mücadele veriyoruz. Ben emin konuşmayı pek sevmem ama taraftarımızın içi rahat olsun. Çok iyi bir kadro ile sezona başlayacağız." ifadelerini kullandı.

YARARLI YILDIZ ALINACAK

Geçtiğimiz günlerde Selçuk Aksoy'un "yıldız transfer yapamayacağız, hocamız istemiyor" açıklamasına farklı bir boyut kazandıran Murat Erdoğan, takıma yararlı olacak yıldız oyuncu transferi yapacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı; "Taraftarımızın yıldız oyuncu istek ve arzusunun farkındayız. Taraftarımız bize güvensin. Bu sezon tribüne geldiklerinde çok önemli oyuncuları izlemek için gelecekler. Bu sezon bunu sağlamak istiyoruz. Zaten mevcut takımda çok kariyerli isimler var. Eksik noktalara yıldız transferi yapacağız. Yıldız ama faydalı transfer olacak. 3 büyüklerin gönderdiği oyuncularla alakalı çalışmalar yaptık. Galatasaray'ın teknik heyeti, Fenerbahçe'nin yöneticileri ile sürekli temas halindeyiz zaten. Bütün olasılıkları da değerlendiriyoruz. O takımlarda bizim işimize yarayacak oyuncular olursa biz kadromuza katarız. Ancak belli başlı şartlar var tabi. Taraftarımız da takdir eder ki bu takımlarda oynayan futbolcular, kulüplerinden ciddi rakamlar alıyorlar. Onun için biraz daha bekleyip fırsat yakaladığımız anda bize yarayacak isimleri kadromuza katacağız."  

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim