Takımın başında kalması düşünülen ve telefon görüşmesi yapılan teknik direktör Yılmaz Vural ile CAS’dan çıkacak karara göre masaya oturulacak ve yeniden anlaşma zemini aranacak.
Konyaspor’a, ligin ikinci yarısının 5. haftasında gelen ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla göreve başlayan Vural, Konyaspor’un cezasının devam etmesi halinde gelmesinin anlamının kalmayacağını belirterek açık kapı bıraktı. Yeşil-beyazlı takımda cezanın kalkması halinde dış transfer şekillenecek ve transfer çalışmalarına başlanacak.
Beş yabancı ve 6 yerli futbolcunun kulüpte kalmasıyla iskelet korunan Konyaspor’da, kadro A2’den ve kiralık olarak gittikleri takımlardan dönen genç futbolcularla takviye edilecek. Transfer yasağının kalması halinde de Bank Asya 1. ligin havasına uygun en az 5-6 futbolcu transfer edilecek. Konyaspor’da lig hazırlıkları ise Haziran ayı sonunda veya Temmuz ayının ilik haftasında Tatlıcak M. Tevfik lav tesislerinde başlayacak. Takım daha sonra kampa gidecek. 
Kartal’da, Futbol Federasyonunun 29-30 Haziran tarihlerinde Ankara’da yapılacak olağan genel kurulunda oy kullanacak delege sayısı da 7’den 2’ye düştü. Alınan bilgilere göre, genel kurulda Konyaspor’u delege olarak Başkan Bahattin Karapınar ile eski başkan Ahmet Şan temsil edecek.
Konyaspor’un genç yıldızı Emre Akdağ, U16 Milli takımımızın, dün İstanbul'da başlayan kampına katıldı. Genç oyuncunun da yer aldığı U16 Milli takım, 11-16 Haziran 2011 tarihlerinde Azerbaycan'da düzenlenecek Caspian Cup turnuvasında mücadele verecek.
Öte yandan, Bank Asya 1. ligde Konyaspor formasını giyen futbolcu İbrahim Ege ile ilgili davaya devam edildi. Tahkim Kurulunca konuyla ilgili şu açıklama yapıldı. “Konyaspor kulübünün, futbolcu İbrahim Ege ile arasındaki ihtilafa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 27.04.2011 tarih ve E.2011/104, K.2011/259 sayılı kararına karşı E.2011/208 numaraya kayıtlı dosyasında incelemenin devamına karar verildi.”
Editör: TE Bilişim