Konyaspor’da ceza ve transfer çıkmazı devam ediyor. FİFA’nın verdiği 500 bin Euro’luk para ve iki yıllık transfer yasağıyla birlikte içi transferde futbolcular sözleşmelerini biri bir feshederek Konyaspor’u terk ediyor. Konyaspor’da alacaklarına karşılık Futbol Federasyonuna başvuran iki as futbolcu Veli ve Adnan’ın süreleri doldu. Her iki futbolcu da alacakları yatmadığı için serbest kaldılar. Ancak, bu futbolcuların alacakları sırası geldiğinde ödenirken, kulüp birde bonservis ücreti alınamaması nedeniyle ekonomik kayıp yaşadı. Yeşil-beyazlı takıma geride kalan sezon Bursaspor’dan transfer olan ve 19 maçta bin 133 dakika görev yapan Veli’nin Bank Asya 1. ligin yeni takımlarından Göztepe ile görüştüğü ve transferin gerçekleşmesinin an meselesi olduğu öğrenildi. Adnan’a ise telefonla ulaşılamadığı, bu futbolcunun da Süper lig takımlarıyla görüştüğü ileri sürüldü. 
Futbol Federasyonundan alınan bilgilere göre, Konyaspor’da alacaklarına karşılık Federasyona başvuran futbolculardan Gökhan Emreciksin’in süresi 3 Haziran Cuma, Hakan Aslantaş’ın süresi 9 Haziran Perşembe ve kaleci Ercüment’ini süresi ise 11 Haziran Cumartesi günü dolacak. Paraları yatmaması halinde bu üç futbolcuda yönetmelik gereğince serbest kalacaklar. Ancak, Konyaspor yönetiminin her üç futbolcunun paralarını da yatırarak kulüpte kalmalarını sağlayacağı öğrenildi.
FİFA’YA İTİRAZ EDİLECEK
FİFA tarafından Konyaspor’a, Milos’un başvurusu sonrası vermiş olduğu 500 bin Euro’luk para ve 2 yıllık transfer yapamama cezasının kaldırılması için gerekli işlemlere başlanıldı. Futbol Federasyonu avukatlarıyla birlikte Konyaspor’un tutacağı bir avukat dünden itibaren İsviçre’de FİFA yetkilileriyle görüşerek karara itiraz edeceklerdi. Avukatların, böyle bir cezanın, futbolcu paralarını ödemedikleri halde hiçbir kulübe verilmediği şeklinde savunma yapacakları ileri sürüldü.  İtiraz kabul edilmemesi halinde Konyaspor’un CAS mahkemesine başvurarak zaman kazanma adına yürütmeyi durdurma kararı aldıracağı belirtildi. Buda gerçekleşmemesi halinde kararın tamamen kaldırılması için CAS’a gidileceği ve bununda en az 1 yıl süreceği öğrenildi.
Futbolcuların alacaklarının ödenmemesi konusunda yüzlerce kulübün, benzer sorunlar yaşadığını ancak hiçbirisine böyle ağır ceza verilmediğini ifade eden Konyaspor kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, şöyle konuştu: “Bu karara gerekçe olarak neyi baz almışlar onu çok merak ediyoruz. Konyaspor’un FIFA’da bu kararın alınmasına yol açacak olumsuz bir tane dosyası yok. Transfer yasağı mutlaka kalkmalı. Yapılacak görüşmelerden Konyaspor ve Türk futbolu adına olumlu bir kararın çıkacağını umut ediyorum. Biz bütün enerjimizi transfer yasağının kaldırılması için harcayacağız. Bu yanlış kararın CAS’dan döneceğine de inanıyoruz” diye konuştu.
LİG PLANLAMASI DAHA SONRA
Konyaspor’da, ceza ve ekonomik sıkıntı nedeniyle lig planlaması daha sonrayı bırakıldı. Kulüp çevrelerinden edinilen bilgilere göre, yeşil-beyazlı takımda hazırlıklar Haziran ayı sonunda veya Temmuz ayının ilik haftasında Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde başlayacak. Takım daha sonra Kızılcahamam veya Bolu’da kampa girecek. Bu arada, FİFA’nın verdiği ceza nedeniyle transfer yapılamaması halinde mevcut kadro A2 takımından veya geçen sezon başka takımlara kiralık verilen oyuncularla takviye edilerek lige başlanacak. Konyaspor’un kadrosunda şu anda, yabancı futbolcular; Pawelek, Kere, Perez, Peter, Robak, sözleşmeleri henüz feshedilmeyen Gökhan Emreciksin, Hakan Aslantaş ve kaleci Ercüment, Ali Dere, Serkan Şahin ile Ertuğrul bulunmakta. A2 takımından ise, Nazmi, Selim, Serbay, Gökhan, Tolga, Abdülkerim ve Ali Kireş kadroya dahil edilecek. Geçen sezon kiraya verilen ve takıma dönecek olan oyuncular ise şunlar: Feyyaz (Nazilli Belediye). Recep (İnegölspor).  Muhammet, Niyazi (Denizli Belediyespor).
Editör: TE Bilişim