FİFA’nın, Milos’un alacağından doyalı vermiş olduğu 500 bin Euro’luk para ve 2 yıllık transfer yasağına itiraz için İsviçre’de gerekli çalışmalara yapılacak. Alınan bilgilere göre, FİFA kongresi nedeniyle İsviçre’de bulunan Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, dün FİFA Başkanıyla görüşecekti. Bu arada, Konyaspor yönetim kurulunca belirlenecek bir avukat İsviçre’ye giderek gerekli itirazlarda bulunacak. Konuyla ilgili Futbol Federasyonu avukatlarının da temaslarda bulunacakları ilere sürüldü. Konyaspor’da hedef, para cezasının yatırılarak transfere yasağı cezasının kaldırılması. Bu gerçekleşmemesi halinde CAS’a başvurularak yürütmenin durdurulması.
Konyaspor’da iç transferde de dün hareketlilik yaşandı. Yeşil-beyazlı yönetim, transfer alacağı nedeniyle Futbol Federasyonuna başvuran ve süresi yarın sona erecek olan Gökhan Emreciksin ile birlikte Ertuğrul ve yabancı futbolculardan Alvaro Majia Perez’in parasını yatırdı. Her üç futbolcuda Konyaspor’da kaldı. Süperi lig takımlarının istediği Gökhan Emreciksin, ayrılmak istemesi halinde yönetimin belirleyeceği parayı getirerek Konyaspor’dan ayrılabilecek. Yeşil-beyazlı takımda, alacaklarına karşılık Futbol Federasyonuna başvuran futbolculardan Hakan’ın süresi 9, kaleci Ercüment’in süresi ise 11 Kasım’da sona erecek. Paraları yatırılması halinde her iki futbolcuda Konyaspor’da kalacak.
Konyaspor’da, hazırlıklar Haziran ayı sonunda veya Temmuz ayının ilik haftasında Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde başlayacak. Takım daha sonra Kızılcahamam veya Bolu’da kampa girecek. Bu arada, FİFA’nın verdiği ceza nedeniyle transfer yapılamaması halinde mevcut kadro A2 takımından veya geçen sezon başka takımlara kiralık verilen oyuncularla takviye edilerek lige başlanacak. Konyaspor’un kadrosunda şu anda, yabancı futbolcular; Pawelek, Kere, Perez, Peter, Robak, sözleşmeleri henüz feshedilmeyen Gökhan Emreciksin, Hakan Aslantaş ve kaleci Ercüment, Ali Dere, Serkan Şahin ile Ertuğrul bulunmakta. A2 takımından ise, Nazmi, Selim, Serbay, Gökhan, Tolga, Abdülkerim ve Ali Kireş kadroya dahil edilecek. Geçen sezon kiraya verilen ve takıma dönecek olan oyuncular ise şunlar: Feyyaz (Nazilli Belediye). Recep (İnegölspor).  Muhammet, Niyazi (Denizli Belediyespor).
Editör: TE Bilişim