Konyaspor yönetimi, uzun yıllardır bazı Süper Lig takımlarına siyasilerin desteği ile sağlanan imtiyazların adaletsizlik oluşturduğunu, Konyaspor’un hiçbir konuda destek alamadığını yetkililere iletti ve destek istendi. 

AĞAOLU’NUN AÇIKLAMASI GÜNDEM OLUŞTURDU

Ligi üst sıralarda bitirmeyi garantileyen Trabzonspor, finansal fair-play anlaşmasına uymadığı gerekçesi ile UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti Karadeniz temsilcisinin UEFA’dan en az 2 yıl men cezası alması bekleniyordu. Beklenen karar sonrası ligi 6. Sırada bitirme ihtimali olan takımlar heyecanlanırken Trabzonspor Başkanı Ali Ağaoğlu’nun açıklaması gündeme geldi. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ağaoğlu, "Fair-play anlaşmasına uymadığımız için Disiplin Kurulu'na sevk edildik. Bunun cezası da '1 ya da 2 yıl Avrupa kupalarından men edilme' cezasıdır. Sorunları çözmeye çalışıyoruz. Hatta bugün çözüme kavuşması zor bir sorun Sayın Cumhurbaşkanımızın devreye girmesi ile çözüme ulaştı. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu sorunun ortadan kalkmasında göstermiş oldukları çabadan dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Çok çabuk karar verilmesi gerekiyordu, Sayın Cumhurbaşkanımız devreye girmesi ile bu sorunu sıkıntısız şekilde atlattık.” dedi.

KONYASPOR HAKKINI ARIYOR

Bu gelişmelerin ardından Atiker Konyaspor yönetimi harekete geçti. Siyasilerle ve hükümetin önemli isimleri ile iletişime geçen Konyaspor yönetimi, uzun yıllardır İstanbul takımları ve Trabzonspor’a siyasilerin desteği ile önemli avantaj sağlandığını anlattı. Son olarak Trabzonspor örneğini ortaya koyan Konyaspor yönetimi, Konyaspor’un hiçbir dönemde herhangi bir destek almadığını muhataplarına iletti. 

Eşit mücadele ortamının zarar gördüğünü ifade eden Konyaspor yönetimi, Konyaspor’a gereken desteğin sağlanmasını rica etti. Konyaspor’un isteği haklı bulunurken destek sözü verildiği gelen bilgiler arasında.

SPOR SERVİSİ