Atiker Konyaspor, 18.hafta maçında Erzurumspor ile karşı karşıya gelecek. Bu mücadelenin daha önce 20 Ocak Pazar günü oynanacağı açıklanmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan bilgilendirmede maçında Cumartesi gününe alındığını belirtildi. Anadolu Kartalı, Erzurumspor ile oynayacağı bu müsabaka için Cuma günü kamp yaptığı Antalya’dan ayrılacak ve Erzurum’a giderek kampa girecek. Temsilcimiz, bu mücadelenin hazırlıklarında son aşamaya geldi.

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Erzurumspor ile 19 Ocak Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına Antalya’da devam eden Atiker Konyaspor dün güne sabah yaptığı antrenmanla başladı. Teknik Direktör Aykut Kocaman ve yardımcı antrenörler yönetiminde yapılan antrenmana takımdan ayrı çalışan Selim Ay, tedavisine devam edilen Paolo Hurtado katılmazken, Uğur Demirok takımdan ayrı olarak Atletik Performans Antrenörü Alper Aşçı yönetiminde çalıştı. Koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman pas ve top kapma çalışması ile devam etti. Antrenman taktik çalışma ile sona erdi.

ALTYAPIYA TEKNOLOJİK TAKVİYE

Devre arası hazırlık kampını Antalya’da gerçekleştiren Konyaspor U21 Takımı’nda sporcuların takibi üst düzey teknolojiye sahip cihazlarla sağlanıyor. Sistem antrenmanlarda ve çalışmalarda takip edilen sporcularla ilgili gerçek zamanlı ve zengin veri toplama özelliği ile teknik taktik çeşitlilik sağlamak için profesyonel bir kontrol mekanizmasını akademi antrenörlerinin değerlendirmesine sunuyor. Baz istasyonu ve anten gerekmeden çalışan, kameralar kurularak, bilgisayar ile İpad üzerinden takip imkânı sağlayan ve bu şekilde veri toplayan sistem akademide ilk defa kullanılmaya başlandı.
Mesafe, hız, nabız, adım dengesi gibi fiziksel aktivite ölçüm ve analiz sistemi Türkiye genelinde ilk olarak akademiler arasında Atiker Konyaspor’un Futbol Gelişim Akademisi’nde kullanılmaya başlandı. U21 takımı Antalya kampında Yo-Yo, maximal kuvvet ve sürat testlerinden geçti. Test sonuçları ve analizlere göre oyuncular için yeni antrenman programları planlandı.

ÖZDİLEK: KONYASPOR MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ

Atiker Konyaspor’un Cumartesi günü karşılaşacağı Erzurumspor’da Teknik Direktör Mehmet Özdilek açıklamalarda bulundu. Özdilek, iç sahadaki tüm maçları kazanmak istediklerini ifade ederek, Atiker Konyaspor maçı ve transfer dönemini değerlendirdi. Atiker Konyaspor maçını kazanarak lige moralli başlamak istediklerini belirten Özdilek, "İkinci yarının zorluğunu biliyorum, taraftarın beklentisini biliyorum. Şunu ifade edeyim, bu takım mücadelenin içinde olacak, her kaçı kazanmak için sahaya çıkacak. Mücadelede en büyük destekçimiz seyircimiz olacak. İlk yarıda takıma gösterdikleri desteği üstüne koyarak aynı şekilde bekliyoruz. Maç cumartesi günü saat 13.30’da. Onların sahayı doldurmasını desteklemesini bekliyoruz. Artık geri sayım başladı, artık içeride bütün maçları kazanma odaklı oynayacağız" diye konuştu. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim