Evinde kazanmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılarda çalışmalar oldukça moralli devam ediyor

Torku Konyaspor, Samsunspor maçına döndü. Cumartesi akşamı, ligin iddialı ekiplerinden Samsunspor’u ağırlayacak olan yeşil-beyazlı takımda hedef; iyi futbol ve galibiyet. Adana Demirspor ve Tavşanlı Linyitspor galibiyetlerinin ardından İzmir deplasmanında Göztepe ile golsüz berabere kalarak haftayı 8 puanla 9. sırada kapatan Torku Konyaspor’da, bu maçın hazırlıkları bir günlük dinlenmenin ardından önceki akşam yapılan antrenmanla başladı.
Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde yapılan antrenmanda sakatlıkları düzelen Ali Turan ve Serkan Şahin takımla birlikte çalıştı. Düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından oyuncular yarı sahada çift kale maç yaptı. Antrenman açma-germe hareketleriyle tamamlandı. Kartallar dün akşam saatlerinde de kondisyon ve taktik çalışması yaptı. Bugün ve yarında aynı saatlerde çalışacak olan yeşil-beyazlılar Cuma günü tesislerde kampa girecekler. Konyaspor’da cezalı oyuncu yok. Semih Aydilek dışında Neca’nın tedavisi de sürdürülüyor. Genç futbolcu İsmail Güven ise, U19 Milli takım kampına katıldı.
Konyaspor'un istenilen mücadeleyi ve oyunu sahaya yansıtarak iyi bir çıkış yakaladığını ve bu çıkışı da devam ettireceğine inandığını söyleyen teknik direktör Hüsnü Özkara, Samsunspor maçından arzu ettikleri sonucu alacaklarını düşündüğünü belirtti. Samsunspor ile kendi saha ve seyircileri önünde oynanacak maça değinen teknik direktör Hüsnü Özkara, "Samsunspor geçtiğimiz sezon Süper Lige veda etmiş kaliteli bir takım. İçerde ve dışarda agresif ve istekli oynuyorlar. Biz de iyi takımız ve yakaladığımız iyi bir çıkışımız var. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Eğer hedefiniz varsa bütün engelleri aşmanız lazım. Oyuncu arkadaşlarımın maç performansı sahaya yansırsa istediğimiz sonucu Konya'da alırız diye düşünüyorum" şeklinde görüş belirtti.
PTT 1. ligde 6. hafta da geride kaldı.. Torku Konyaspor'un deplasmanda Göztepe ile 0-0 berabere kalarak 8 puan ve averajla 9. sırada yer aldığı haftada oynanan maçlardan üçünü ev sahibi, üçünü deplasman takımları kazanırken, iki mücadele berabere sona erdi.  Toplam 20 golün atıldığı haftada Samsunspor-Denizlispor karşılaşması stad ışıklarının kesilmesi üzerine TFF tarafından ileri bir tarihe ertelendi. Adana Demirspor’un ilk kez kazandığı hafta da en gollü karşılaşmada, 4-2 sonuçlanan Adana Demirspor-Adanaspor maçı oldu. İki maçta ise gol sesi çıkmadı. PTT 1. ligde 7. hafta perdesi Cumartesi günü saat 14.00’de oynanacak Kartalspor-Çaykur Rizespor maçıyla açılacak. Aynı gün saat 19.00’da ise,  Karşıyaka-Adana Demirspor, Torku Konyaspor-Samsunspor ve Denizlispor-Boluspor maçları oynanacak. Pazar günü, saat 14.00’de Şanlıurfaspor-1461 Trabzon mücadelesi var. Saat 19.00’da Ankaragücü-Bucaspor, Adanaspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor, Kayseri Erciyesspor-Göztepe karşı karşıya gelecek. 7. hafta perdesi Pazartesi günü saat 20.00’de yapılacak Manisaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçıyla kapanacak.
Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, PTT 1.Lig'de 9.hafta oynanacak karşılaşmaların programını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre; Torku Konyaspor'umuzun Ç.Rizespor A.Ş'yi konuk edeceği mücadele 27 Ekim Cumartesi günü saat 19:00'da Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu'nda başlayacak. PTT 1.Lig'de 9.haftanın maç programı şöyle: 27 Ekim Cumartesi:  Saat 14:00 Şanlıurfaspor-Adana Demirspor Saat 19:00 Bucaspor-1461 Trabzonspor Saat 19:00 Torku Konyaspor-Ç.Rizespor28 Ekim Pazar: Saat 14:30 Ankaragücü-Gaziantep B.Ş.Bld.Spor Saat 14:30 Kartalspor-Denizlispor Saat 19:00 Adanaspor A.Ş.-Samsunspor Saat 19:00 Manisaspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor Saat 19:00 Karşıyaka-Göztepe A.Ş. 29 Ekim Pazartesi Saat 20:00 Kayseri Erciyesspor-Boluspor.
SPOR SERVİSİ
Editör: TE Bilişim