Süper Lig temsilcimiz ittifak Holding Konyaspor’un 4. haftadaki rakibi Denizlispor’da Teknik Direktör Robert Prosinecki gündeme dair açıklamalarda bulundu. 1-0 kaybettikleri Antalyaspor, maçını ve hafta sonu oynanacak Konyaspor maçını değerlendiren deneyimli teknik adam, İyi bir başlangıç yapmadık. Konyaspor maçına hazırlanıyoruz. Konyaspor maçına konsantre olduk. Kenetlenmemiz lazım.” Dedi

TFF Süper Lig’de İttifak Holding Konyaspor Pazar günü Denizlispor ile deplasmanda karşılaşacak. İlk haftayı BAY geçtikten sonra önce Gençlerbirliği ile berabere kalan Anadolu Kartalı sonrasında ise Beşiktaş’ı sahasında farklı mağlup ederek puanını 4’ev çıkarmıştı. Milli ara öncesi mağlubiyet yüzü görmek isteyen Yeşil-Beyazlılar, Denizli deplasmanından en kötü beraberlikle dönmek istiyor. Öte yandan Denizlispor’da da gergin bekleyiş sürüyor. İlk 3 haftada 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan ege temsilcisi Konyaspor karşısında galibiyet arıyor. Antrenman öncesinde konuşan Denizlispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki de gündemi değerlendirdi. 

BİREYSEL HATALARLA RAKİBE AVANTAJ SAĞLADIK

Denizlispor’un 1-0 kaybettiği Antalyaspor maçını değerlendiren Teknik Direktör Robert Prosinecki, “İyi bir başlangıç yaptığımız söylenemez. Ama bunun akabinde de gerekli bütün analizleri yaparak ne gerekiyorsa bu konuda çalışıyoruz. Çünkü, maça baktığınızda neden kaybettik sorusuna da gelirsek de aslında baktığınızda duruşumuzla, kontrollü olmamıza rağmen bireysel hatalardan rakibe avantaj sağladık. Antalyaspor’un yaptığı bütün olumlu şeyler bizim bireysel hatalarımızdan dolayı gerçekleşti, Yediğimiz gol bile kendi bireysel hatamızın sonucu olarak doğdu. Kalitemiz var. Ama biraz zamana ihtiyacımız var. Oyuncularımız alışma sürecindeler. Bunların hepsinin üstünden çalışarak geleceğiz.” diye konuştu.

KENETLENMEMİZ GEREKİYOR

Takımın genel durumu hakkında açıklama yapan Robert Prosinecki, “Antalyaspor maçında sorun Rodellega’da değildi. Sorunumuz sadece Rodellega’daymış gibi gösterilmemesi gerekiyor. Çünkü, son maçta da gördüğümüz üzere topu ileriye taşımada sıkıntımız var. Bunun değişmesi için bu hafta gerekli değişiklikler ve çalışmalar yapılacak. Tekrardan her zaman yaptığımız gibi futbolcularla konuşacağız. Daha agresif bir Denizlispor olmak istiyoruz. Önde basan bir oyun oluşturmak istiyoruz. Bunu da sağlamak için orta sahanın çok önemi var. En son maçta baktığınızda orta sahamız istediğimiz gibi futbol oynamadı. Bu durum takımı da etkiledi. Topu ileriye taşımadığınızda tek başına ilerde iş yapmak zordur. O yüzden Konyaspor karşılaşmasında gerekli tüm değişiklikleri yaparak istediğimiz Denizlispor’u sahaya yansıtmaya çalışacağız. Takımında bu noktada bir reaksiyon göstermesi gerekiyor. Hep beraber kenetlenmemiz gerekiyor. Çünkü, başka seçeneğimiz yok. Bir aile olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

GEREKLİ ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Konyaspor maçı hakkında değerlendirmelerde bulunan Denizlispor Teknik direktörü Robert Prosinecki, “Her yeni transferin bir adaptasyon sürecine ihtiyacı var. Mesela Subotic’i aldık. Biz de oynatmak istiyoruz ama belirli bir süreye ihtiyacı var. Futbolcuların takıma geldiklerinde adaptasyon süreci değişebiliyor. Transfer konusunda yeni isimlerden bahsediyoruz ama kanat transferi bakıyoruz. İleride bizi güçlendirebilecek bir futbolcu bakıyoruz. Ancak şu an bunu konuşmanın bir anlamı yok. Çünkü, Konyaspor maçına konsantre olmamız gerekiyor. Daha ısıran ve tehlikeli olan bir Denizlispor sergilemek istiyoruz. Bütün varımızı, yokumuzu buna konsantre ettik. Maçtan sonra da istediğimiz transferler, bahsettiğimiz kanat futbolcusu gelirse o zaman bunu konuşuruz. O yüzden sadece Konyaspor maçına odaklandık. Federico Varela da yeni transfer oldu. Maalesef sakat geldi ve oynayamıyor. Onun da bir sürece ihtiyacı var. Konyaspor maçında da olmayacak. Gerekli çalışmalarınız sürdürüyoruz.” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim