Türkiye Futbol Federasyonunun tavsiyesiyle, Chelsea’nın İngiliz Avukatı tarafından yapılan başvurudan çıkacak sonuca göre yeni strateji belirlenecek. Karar olumlu çıkması halinde Konyaspor’a transfer yolu açılacak. Aksi halde CAS’a yeniden dava açılacak. Bununda 1,5 veya 2 yıl kadar sürebileceği belirtildi. Bu arada, CAS’a yürütmenin durdurulması içini yapılan başvuru öncesi, Konyaspor eski yöneticilerinden ve avukatlarından Memduh Oğuz’un da görüşü alındığı, Oğuz’un İngiliz Avukata kulüple ilgili gerekli bilgileri verdiği öğrenildi. Bu arada Konyaspor’un avukatlığını İngiliz ile birlikte Sedat Vargılı’nın yaptığı açıklandı.
TRANSFER KONUSU
Konyaspor’da, CAS’ın vereceği karara kadar yönetim kurulunun transfer konusunda gerekli temaslarda bulunacağı ileri sürüldü. Kamil Zayatte’nin transferine karşılık İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan, para dışında alınacak iki futbolcunun ise önümüzdeki günlerde belli olacağı kaydedildi. Konyaspor’un transfer listesinde yer alan Şekersporlu Muhammet Reis, Onur ve Ömer Ali’nin ise Konyaspor’da futbol oynamaya hazır olduklarını, seve seve yeşil-beyazlı formayı giyeceklerini dile getirdikleri öğrenildi.
Öte yandan, Konyaspor’a bu sezon ikinci yarının 5. haftasında gelen ve biri sezonda iki takımı düşürme şanssızlığına yaşayarak tarihe geçen Yılmaz Vural ile önümüzdeki hafta içerisinde bir görüşme yapılacağı ve yeniden anlaşma zemini aranacağı belirtildi. Bilindiği gibi, Vural ligin bitiminden hemen önce yaptığı açıklamada, iskeletin bozulmaması halinde Konyaspor’da çalışabileceğini ileri sürmüştü.
TARAFTARDA ENDİŞELİ BEKLEYİŞ
Sırp futbolcu Miloş’un alacağının ödenmemesi Konyaspor’un başına büyük bir iş açarken, FIFA’nın 2 yıllık transfer yasağı yeşil-beyazlı ekibin elini kolunu bağlamış durumda. Konyaspor’un bu duruma düşmesi en çok taraftarları üzüyor.  Yeşil-beyazlı ekibin bunları hak etmediğini savunan taraftarlar, bu yasağın kalkmasını dört gözle beklediklerini ve kulübün önünün kısa zamanda açılmasını beklediklerini söylediler. Taraftarlar, bu meselenin tamamen şehrin meseli olduğunun altını çizerek, “Bu ayıbı Konya mutlaka temizlemeli, çünkü bu ayıpla ve bu yasakla Konyaspor itibarını da kaybeder. Bunun için de bu şehrin ileri gelenleri, siyaset yapanları mutlaka çözüm arayışına girmeliler. Konyaspor şahısların değil, bu şehrin önemli bir kurumudur. Konyaspor düşmekle kalmadı, bir de başına böyle bir bela aldı. Bunların müsebbiplerini adres göstermek yerine, el ele vererek bu pisliği temizlemek lazım. Taraftarlar olarak Konyaspor’un geleceğinden endişe duyuyoruz” dediler.
Editör: TE Bilişim