TFF Süper Lig’de bu sezon sıkıntılı bir süreçten geçen temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da liglere ara verilmesi kalede yaşanabilcek köklü bir devrim kararını ertelemiş oldu. İH Konyaspor’da, 5 sezondur kaleyi hiç kimseye kaptırmayan Serkan Kırıntılı, bu sezon hegemonyasını kaybedebilir. Yeşil-Beyazlıların önceki dönemlerinde başarılı bir performans sergileyerek Konyaspor’un başarılarında büyük pay sahibi olan deneyimli eldiven, bu sezon her iki Malatyaspor karşılaşmalarında gösterdiği performans taraftarı huzursuz etmişti. Ligde ilk Malatyaspor karşılaşmasında henüz 20. saniyesinde kırmızı kart görmesi ve Konyaspor’un o maçtan sonra çöküşe geçmesi Yeşi-Beyazlıların kırılma noktası olarak görülmüştü. Sonraki süreçte ise iyi oynadığı karşılaşmalarda ise galip gelmekte zorlanan Anadolu Kartalı, özgüven problemi yaşadı ve küme düşme hattına kadar geriledi.

ERTUĞRUL’A YEŞİL IŞIK

Bu sezon İH Konyaspor’da 4 Lig maçına ve 1’de kupa maçına çıkan Ertuğrul Taşkıran, Serkan Kırıntılı’nın arkasında yedek kaleci olarak görev yapıyordu. Bu sezon iki Malatyaspor karşılaşmasında Serkan Kırıntılı’nın kımızı kart görmesinden dolayı kaleye geçen Ertuğrul Taşkıran, Serkan’ın Malatyaspor karşılaşmalarında kırmızı kart görerek Fenerbahçe maçlarında cezasından dolayı forma giyememesi Ertuğrul’un o maçlardaki gösterdiği performansı ise alkış toplamıştı. Ligler ertelenmeden önce de Fenerbahçe karşılaşmasında kalede güven veren Ertuğrul, kale için yeni aday olarak görülmeye başladı. Ligler devam etseydi eğer Serkan Kırıntılı’nın cezası bitmesine karşın Teknik Direktör Bülent Korkmaz’ın kalede Ertuğrul ile devam edebileceği konuşulurken, performansı ile eleştirilen Serkan Kırıntılı için ise tehlike çanları çalmaya başlamıştı.

SON 8 MAÇ KADERİNİ TAYİN EDECEK

Ligin ilk yarısında oynanan Yeni Malatyaspor maçında kırmızı kart gören Serkan Kırıntılı cezasını tamamlamasının ardından kaleyi yeniden devralmıştı. Dönemin teknik direktörü Aykut Kocaman’ın bu kararının altında Ertuğrul’un forma giydiği maçlarda iyi bir performans sergilememesi olsa da, ilk kriz dönemini atlatan Serkan’ın ikinci Yeni Malatya maçında kırmızı kart görmesi farklı sonuçlar doğurabilirdi.

Liglerin ertlenmesi ileBülent Korkmaz’ınm kararı da ertelenirken, son 8 maçın oynatılması durumunda kale için alınacak karar Serkan Kırıntılı’nın uzun süren Konyaspor kariyerini de etkileyecek.

5 YILDA 168 MAÇ

2015-2016 Sezonu başında Çaykur Rizespor’dan transfer edilen Serkan Kırıntılı Konyaspor formasını 168 maçta giydi. Konyaspor tarihinin en başarılı file bekçilerinden biri ilan deneyimli eldiven, Konyaspor’un Süper Lig üçüncülüğü, Türkiye Kupası’nı kazanması, Süper Kupa zaferi gibi başarıalrında pay sahibi olurken, daha sonraki sıkıntılı sezonlarda da takımın ligde kalmasında pay sahibi olmuştu.

168 maçta forma giyen Serkan kelasinde  189 gol görürken, 51 maçta kalesini gole kapatmayı başarmıştı.

SPOR SERVİSİ