Konyaspor yönetimi, FİFA kararının kaldırılmazsı için CAS’a  itiraz ederken, diğer yandan da yeni sezon kadrosu şekillenmeye başladı. İki yıl önce Konyaspor’da oynayan ve FİFA’ya başvuran Milos’un 100 bin liralık alacağına karşılık verilen 500 bin euro’luk para ve 2 yıllık transfer yasağının kaldırılmasıyla ilgili girişimler devam ediyor. Konyaspor yönetimi tarafından tutulan avukatın hazırladığı savunma, Pazartesi günü İsviçre’ye götürülerek FİFA yetkililerine verilecek.. Konyaspor ve Futbol Federasyonu avukatlarının, Konyaspor gibi bir çok kulübün yabancı futbolculara para ödememesine karşın böyle bir ceza almadıkları, Konyaspor’a haksızlık yapıldığı şeklinde savunma hazırladıkları öğrenildi.
BAŞKAN KARAPINAR’DAN AÇIKLAMA
Milli maçı izlemek ve Belçika’ya giden Konyaspor başkanı Bahattin Karapınar, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından verilen transfer yasağının kaldırılması ve para cezasının hafifletilmesi için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) resmi başvuruyu yaptıklarını bildirdi. Karapınar,  yaptığı açıklamada, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve hukukçulardan oluşan bir heyetin FIFA ile görüşmeleri sürdürdüğünü dile getirdi.  Kendisinin de heyetle birlikte yurt dışında olduğunu Milli maçın ardından İsviçre’ye geçeceğini  belirten Karapınar, görüşmeleri takip ettiğini vurgulayan Karapınar, ''konunun düzeltilmesi için UEFA asbaşkanı Şenes Erzik ve Federasyon başkanımız Mahmut Özgener önemli çaba harcıyor. Emsali görülmemiş bir cezayla karşı karşıyayız. Ceza sehven mi verildi, yoksa farklı bir şey mi var bilemiyoruz'' dedi.
FIFA ile sürdürülen görüşmelerden edindiği izlenimleri aktaran Karapınar, açıklamasını şöyle sürdürdü. ''FIFA, 2 senelik hukuk sürecinde bize bütün bilgileri sunmuş, biz cevap vermemişiz gibi bir tavır içinde. Ancak bizim FIFA ile bu süreçte 14 kez yazışmamız var. Hukukçular kanalıyla bu belgeleri ibra ettik. Transfer yasağının kaldırılması ve para cezasının hafifletilmesi için de CAS'a resmi başvuruyu yaptık. CAS'ın bu belgeleri dikkate alacağını düşünüyoruz. Üst mahkeme, başvuruları 10-12 gün içinde karara bağlıyor. 15 Haziran'a kadar olumlu veya olumsuz bir sonuç alacağımızı düşünüyorum.''
İŞTE YENİ SEZON KADROSU
Öte yandan, Konyaspor’da yeni sezon kadrosu da şekillenmeye başladı. Buna göre, yönetimi tarafından parası yatırılan yabancı futbolcular; Pawelek, Perez, Robak ile birlikte ödemeleri gerçekleştirilen yerli futbolcular Gökhan Emreciksin, Hakan Aslantaş, Ertuğrul, kaleci Ercüment, Ali Dere ve Serkan Şahin Konyaspor’un yeni sezon kadrosunda yer alacaklar.. Yabancı diğer iki futbolcu Kere ve Peter de takımda kalmak istediklerini dile getirmişlerdi. Ancak, paraları yatırılmasına karşın yerli futbolculardan Hakan ve Gökhan’ın süper lig takımlarıyla görüşmeler yaptıkları öğrenildi.. Konyaspor yönetim kurulunun bu futbolcular hakkında kesini kararını FİFA’nın vereceği yanıt ve karşı takımlardan gelecek transfer tekliflerini göre belirleyecek. Ayrıca, yabancı futbolculardan Kere’nin de kiralık verilebileceği ileri sürüldü.  Konyaspor’da,  A2 takımından ise, Nazmi, Selim, Serbay, Gökhan, Tolga, Abdülkerim ve Ali Kireş kadroya dahil edilecek. Geçen sezon kiraya verilen ve takıma dönecek olan oyuncular ise şunlar: Feyyaz (Nazilli Belediye). Recep (İnegölspor). Can Parlayan (Sebataspor),  Muhammet, Niyazi (Denizli Belediyespor). FİFA tarafından verilen 2 yıllık transfere yasağının kaldırılması halinde transfer listesinde Şekerspor’dan Onur, İshak, Ömer Ali ve Muhammet Reis’in bulunduğu ileri sürüldü.  
Editör: TE Bilişim