Özkara, iyi mücadeleden dolayı oyuncularını kutlarken, Coşkun ise 1 puanın önemine dikkat çekti

Torku Konyaspor’da, 1puan sevinci. Çaykur Rizespor ve Nazilli Belediyespor yenilgisinin ardından çıktığı Denizli deplasmanında ilk yarıyı 1-0 yenik kapatmasına karşın 89. dakikada genç golcüsü Atilla ile bulduğu golle beraberlikle dönen Kartal’da gözler Kartalspor maçına çevrildi. Denizli deplasmanında, kendisi gibi kazanmaya ihtiyacı olan ve yeni teknik kadrosuyla çıktığı Konyaspor maçından galibiyetle ayrılarak alt sıralardan kurtulmayı amaçlayan rakibi karşısında daha iyi oynayan ve iyi mücadele eden Torku Konyaspor’da, futbolcular iki gün izin verildi. Temsilcimizde, ligin 11. haftasında, Pazar günü İstanbul deplasmanında Kartalspor ile oynanacak maçın hazırlıkları yarın başlayacak ve hafta boyunca devam edecek.    
Bir penaltısı da verilmeyen Torku Konyaspor, 1 puanla döndüğü Denizli maçında, Ali Turan’ın 90. dakikada kırmızı kart görmesi ve İshak’ın da sakatlanmasıyla iki önemli bir fire verdi. Rakibine yaptığı sert hareket nedeniyle direkt kırmızı kart gören Ali Turan bu hafta Kartal maçında forma giyemeyecek. Üst yan bağlarda yırtık olduğu ileri sürülen İshak’ın ise yarın MR’ı çekilecek. Tedavisi süren İshak’ın durumu MR sonucuna göre belli olacak. Ancak, bu futbolcvunun ilk yarıyı kapatabileceği öğrenildi. Ancak, sarı kart cezasını Denizli maçında çeken Erdal taktımdaki yerini alacak. Erkan’ın ise çalışmalara takımla birlikte devam edeceği bildirildi.
OYUNCULARIMI KUTLUYORUM
Denizlispor karşısında ilk yarıda oyunu kopartacak pozisyonları bulduklarını ancak değerlendiremediklerini, rakibin olmayan bir pozisyonda kaptığı topla golü bulduğunu söyleyen Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, ikinci yarıda oyunu çevirme adına her şeyi yaptıklarını ve bulunan golle 1 puanı aldıklarını belirterek, mücadelelerinden dolayı oyuncuları kutladı.Özkara, "Denizli'ye kazanmak için gelmiştik. Oyuna iyi başladık. Pozisyonlarımız var. Golü bulamadık. Kullandığımız kornerde kaptırdığımız top kontraatakla kalemizde gol oldu. Rakip poizysona girmeden golü buldu diyebiliriz. Ama iyi oynadığımız maçı kaybetmek istemiyorduk. İkinci yarıda skoru değiştirme adına sahada ne gerekiyorsa yaptık. Bunun sonucunda 89.dakikada golü bulduk ve sahadan 1 puanla ayrıldık. 3 puan için geldiğimiz deplasmanda alınan 1 puana sevinemiyoruz. Ama bakıldığında bu ligde alınan her puanın kıymetli olduğunu da biliyoruz. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Bizim hedefimiz Torku Konyaspor'u hak ettiği Süper Lig'e taşımak. Bunun içinde elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın"diye konuştu.
HER PUAN BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Denizlispor karşısında son düdüğe kadar inanılmaz bir mücadele örneği gösterdiklerini ve geriye düştükleri maçtan 1 puanla ayrılmayı bildiklerini söyleyen Konyaspor'un tecrübeli futbolcusu Coşkun Kayhan, alınan 1 puanı kesinlikle küçümsemediklerini ve artık kalan maçları düşündüklerini belirtti. Denizlispor karşısına kazanmak için çıktıklarını ilk andan itibaren ortaya koydukları oyun ile herkese gösterdiklerini ifade eden  Coşkun Kayhan,"Bizim adımıza iyi başlayan maç basit bir hatadan kalemizde gördüğümüz gol ile zora girdi. Rakibimizin pozisyonu yokken gol yedik. Ama oyunu bir an olsun bırakmadık. Mücadele ettik ve son dakikada da olsa golü attık. Mücadelelerinden dolayı tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Alınan puanı küçümsemiyoruz ve değerli olduğunu biliyoruz"diye konuştu.
Editör: TE Bilişim