İki sezondur Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Konyaspor Basketbol, yeni sezona hızlı bir şekilde başlamanın hesaplarını yapıyor. Geçtiğimiz sezon Play – Off oynayan yeşil beyazlı takım, bu sezon ligin şampiyonluktaki en iddialı ekiplerinden bir tanesi olacak

Geçen sezona Selçuklu Basketbol adı ile iyi başlamasına rağmen maddi sıkıntılar yaşayan ve isim değişikliğine giderek Konyaspor Basketbol olan temsilcimiz, yaşanan olumsuzluklara rağmen Play – Off oynama başarısı göstermiş ancak yarı finalde elenmişti. İlk kurulduğu yılda da Play – Off oynayan ve Süper Lig’in kapısında dönen Konya ekibi, bu sezon hedefine ulaşmak istiyor. Konyaspor Basketbol, güçlü bir kadro kurarak Türkiye Basketbol Ligi’nde Süper Lig’e direkt olarak çıkan takım olmanın hesaplarını yapıyor.

GEÇTİĞİMİZ SEZON İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YAŞANDI

2017-2018 sezonunda Selçuklu Belediyesi’nin kurduğu ve Selçuklu Belediyespor ismi ile Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye başlayan ekip, o sezon geç kurulmasına rağmen önemli bir başarı elde ederek Play – Off oynamıştı. Geçtiğimiz sezona Selçuklu Basketbol adı ile başlayan Konya ekibi, maddi sıkıntıların yaşanmasından sonra Konyaspor’a devredildi. Yeşil beyazlı takım da sezon sonunda Play – Off oynamasında rağmen Süper Lig’e çıkmayı başaramadı. Sezon bitmesine kısa bir süre kala Başantrenör Cengiz Karadağ ile yollar ayrılırken, takımın başına Konya’nın yakından tanıdığı isim Aziz Bekir getirildi.

AZİZ BEKİR’İN YERİNE OZAN BULKAZ

İki sezondur hedefine ulaşamayan Konyaspor Basketbol, yeni sezona daha iddialı başlamak istiyor. Bu kapsamda Başantrenör Aziz Bekir ile bir görüşme gerçekleştiren yeşil beyazlılar, başarılı antrenör ile yola devam etmeme kararı aldı. Konya ekibi, yapılan görüşmelerden sonra tecrübeli Başantrenör Ozan Bulkaz ile resmi sözleşme imzaladı. Öte yandan Genel Menajer olarak Nihat Mala ile de anlaşma sağlandı. Mala ve Bulkaz ikilisi göreve gelir gelmez yapılacak transferler için kolları sıvadı.

İLK OLARAK 4 İSİM İMZA ATTI

Konyaspor Basketbol’da transfer çalışmaları kapsamında ilk etapta 4 oyuncu ile anlaşma sağlandı. Yeşil beyazlılar, Berkay Sinirlioğlu, Tufan Önen, Fırat Töz ve İbrahim Yıldırım ile resmi sözleşme imzaladı. Konyaspor’dan yapılan açıklamada, “Konyaspor Basketbol Takımımızda Genel Menajer Nihat Mala ve Başantrenör Ozan Bulkaz ile anlaşılmasının ardından 5 basketbolcu ile daha imzalar atıldı. Kulüp idari binamızda gerçekleşen imza törenine Genel Sayman’ımız Uğur Öncan, Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Kemal Işıkçeviren, Genel Menajerimiz Nihat Mala, Prof. Dr. Mehmet Kamanlı ve basketbolcularımız Berkay Sinirlioğlu, Tufan Önen, Fırat Töz ve İbrahim Yıldırım katıldı” ifadeleri yer aldı. Transfer edilen isimlerden Fırat Töz, 2017 – 2018 sezonunda Selçuklu Belediyespor ile ligde mücadele eden takımda forma giymişti.

5. İSİM MEHMET ÖZDOĞAN OLDU

Konya ekibi Konyaspor Basketbol’da 4 ismin ardından önemli bir oyuncu ile daha sözleşme imzaladı. Yeşil beyazlılar tecrübeli oyuncu Mehmet Özdoğan’ı kadrosuna katarak Süper Lig yolunda ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Kulüpten yapılan açıklamada, “Türkiye Erkekler Basketbol 1.Liginde mücadelen eden takımımız yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda bugün forvet Mehmet Özdoğan ile resmi sözleşme imzaladık. Kulüp binamızda gerçekleşen imza törenine genel saymanımız Uğur Öncan, basketbolcumuz Mehmet Özdoğan ve Prof.Dr. Mehmet Kamanlı katıldı” denildi.

ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ!

Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Konyaspor Basketbol daha önce anlaşma sağladığı Amerikalı basketbolcu Mitchell Douglas Wilbekin ile resmi sözleşme imzaladı. Kulüp idari binasında gerçekleşen imza törenine Genel Sayman Uğur Öncan, Genel Menajer Nihat Mala, İdari Menajer Hüseyin Bilgin ve basketbolcu Mitchell Douglas Wilbekin hazır bulundu. İmza töreninin ardından konuşan Wilbekin, “Konyaspor iddialı bir kadro oluşturdu. Bu kadronun içinde yer almaktan ötürü son derece mutluyum. Sezon sonunda beklentileri karşılayıp şampiyon olmak ve Süper Lig’e çıkmak istiyoruz. Kulübü ve yapılanmayı görünce çok şaşırdım. Gerçekten üst düzey bir takımın ve büyük bir şehrin formasını giyeceğim için heyecanlıyım. Tüm basketbolseverleri bu sezon takımımıza tam destek vermelerini istiyorum. Birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

BORA HUN PAÇUN VE EMRE ÖZKAN TAKVİYESİ

Transfer çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüten ve hem şampiyonluğu zorlayacak hem de ileriye dönük oyuncular ile anlaşmak isteyen yeşil beyazlı temsilcimiz Amerikalı Wilbekin’in ardından geçtiğimiz sezon Selçuklu Belediyespor forması ile Konya’da görev yapan Bora Hun Paçun ve genç oyuncu Emre Özkan ile sözleşme imzaladı. 

BİR AMERİKALI DAHA VE GENÇ OYUNCULAR

Konyaspor Basketbol Takımı’nda yeni sezon hazırlıkları sürerken 3 basketbolcuyla sözleşme imzalandı. Kulüp idari binasında gerçekleşen imza törenine Genel Sayman Uğur Öncan, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kemal Işıkçeviren, Genel Menajer Nihat Mala, Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, İdari Menajer Hüseyin Bilgin ve basketbolcular Shaquille Goodwin, Mustafa Ali Baran ve Yasin Yılmaz katıldı. Konyaspor’un anlaşmaya vardığı ve resmi sözleşme imzaladığı Amerikalı pivot Shaquille Goodwin geçtiğimiz haftalarda Konya’ya gelmiş, yeşil beyazlı takımla çalışmalara başlamıştı. 2000 doğumlu Mustafa Ali Baran ve 2001 doğumlu Yasin Yılmaz ise geçen sezon kadroda yer almıştı.

HEDEF ŞAMPİYONLUK OLARAK BELİRLENDİ

Yaptığı transferlerde önemli oyuncuları kadrosuna dahil eden Konyaspor Basketbol, yeni sezon öncesi hedefi yüksek tutuyor. Yeşil beyazlılar, bu sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde direkt olarak Süper Lig’e yükselen takım olmak için yoğun çaba sarf edecek. Bu süreçte Konya ekibinin en büyük desteği yine taraftar olacak. Konyaspor Basketbol, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmalarda Konyalı basketbolseverlerin desteğini bekliyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim