Konyaspor Basketbol ligin 20. Haftasında deplasmanda lider Petkimspor’a konuk oldu. Ligin en istikrarsız takımlarından biri olan Dev Kartallar, güçlü rakibi karşısında bir sürprize imza atmayı başaramadı. Yeşil Beyazlılar mücadeleden 75-57 mağlup ayrıldı.

Konyaspor Basket, ligin 20. haftasında deplasmanda lider Petkimspor’a 75-57 mağlup olarak ligdeki 10. yenilgisini aldı. Basketbol 1. Ligi’nde başarısız bir sezon geçiren ve play-off’a kalma savaşı veren Konyaspor Basket, İzmir deplasmanında lider Petkimspor’a konuk oldu. Dengeli başlayan ilk çeyreği ev sahibi ekip, 21-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğe iyi başlayan yeşil-beyazlı ekip, 27-23 öne geçti. İyi oyunun devamını getiremeyen Dev Kartal, soyunma odasına 32-28 geride girdi.

İzmir ekibi, ikinci yarıda oyunda üstünlüğünü kabul ettirdi. Daha organize olan Petkim, final periyoduna 49-42 önde girdi. Son çeyrek fark açıldı ve Konyaspor, önceki maçlarda olduğu gibi kısa sürede dağıldı. Petkimspor, son çeyrek şov yaparak maçtan 75-57 galip ayrılarak liderliğini sürdürdü.

Ligdeki 10. yenilgisini alan Konyaspor Basket’te takım geneli çok kötü oynadı. Sadece bireysel istatistik yapan isimlerden Trey Porter 11 sayı, 17 ribaunt, 5 asist, Alp Karahan 12 sayı, 9 ribaunt, Wilbekin de 16 sayı attı. 32 dakika parkede kalan kaptan Mehmet Özdoğan ise maçı sayı atamadan bitirdi. Karşılaşmada Tufan Önen de sakatlık yaşayarak maça devam edemedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim